Povestea fetiței de cinci ani salvate de câinele unei familii de români în Italia. Micuța a fost găsită de patruped pe calea ferată

Povestea fetiței de cinci ani salvate de Tibby, câinele familiei sale, este cu adevărat impresionantă. Micuța a fost găsită de patruped pe calea ferată, după ce carabinierii au auzit lătratul animalului.

03 feb. 2023, 18:52
Povestea fetiței de cinci ani salvate de câinele unei familii de români în Italia. Micuța a fost găsită de patruped pe calea ferată

O fetiță de cinci ani, de naționalitate română, care a dispărut miercuri de acasă a fost găsită de câinele ei, pe calea ferată. Familia și carabinierii o căutau disperați și s-au grăbit să ajungă la fața locului, după ce au auzit lătratul animalului.

Greta Maria locuiește împreună cu mama și bunicii săi, în casa de situată pe Via Arquata, în San Maurizio, Italia, conform stiridiaspora.ro

Citiți și: Româncă găsită moartă în zăpadă în Italia, alături de trei dintre câinii ei. Femeia era înghețată și îngropată în zăpadă 

Tibby, bătrânul câine al familiei de români a devenit acum erou

Fetița se pare că s-a rătăcit și a fost găsită la puțin mai mult de un kilometru de casă, însă Tibby, bătrânul câine al familiei a fost cel care a găsit-o și a adulmecat urmele până a ajuns la fetiță.

Micuța a fost găsită după două ore, de soldații Companiei Venaria, în comuna San Carlo Canavese, de-a lungul liniei de cale ferată Torino-Ceres, care au fost alertați de câinele ei.

Reconstituirea incidentului a fost făcută de mama fetiței, Rosa Andreea Raluca, de bunica Marcelina Papescu și de bunicul, toți de origine română:

„În urmă cu câteva zile, nepoata mea a văzut un film despre o fetiță care voia să plece într-o excursie cu câinele ei. Poate că Greta Maria a vrut să facă același lucru, chiar dacă câinele nu a mers imediat cu ea, Dar lătrând în urma ei am reușit să o găsim”, conform unei publicații din Italia.

Bunicii fetiței au povestit că în momentul în care fetița a dispărut ei se aflau în sufragerie și credeau că nepoțica lor se află în curte, unde o lăsaseră, jucându-se cu câinele. După o jumătate de oră, bunica micuței a strigat-o, însă copila nu răspundea. În momentul în care a ieșit afară și-a dat seama că fetița deschisese poarta și ieșise în stradă.

Femeia a căutat-o imediat cu vecinii în apropierea case, însă apoi au apelat la ajutorul carabinierilor. La căutări au participat mai mulți localnici, însă cel care a salvat-o pe micuță a fost bătrânul Tibby, câinele care i-a salvat viața.

Fetița de cinci a fost găsită alături de patruped, în întuneric și frig, aproape de calea ferată.

Citiți și: Ciclon cu zăpadă peste Europa. Cod roșu de ninsori și ger în Grecia. Alertă meteo pentru Bulgaria. Trafic paralizat în Italia, Austria și Slovenia