Tiberiu Niţu: Nu există indicii cu privire la scurgerea în presă de informaţii din dosare

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu a declarat marţi, la Braşov, răspunzând unei întrebări cu privire la unele informaţii apărute în presă pe "aşa-zise surse" din dosarele unor persoane anchetate, că nu există indicii cu privire la săvârşirea unor abateri disciplinare referitor la modul de comunicare publică a anumitor informaţii, transmite Agerpres.

27 ian. 2015, 16:52
Tiberiu Niţu: Nu există indicii cu privire la scurgerea în presă de informaţii din dosare

„Verificările făcute de Inspecţia Judiciară, instituţia abilitată să facă astfel de verificări la unele situaţii invocate de presă, au stabilit că nu există indicii cu privire la săvârşirea unor abateri disciplinare referitor la modul de comunicare publică a anumitor informaţii. S-a stabilit că informaţiile care au apărut în presă nu constituie scurgeri de informaţii”, a explicat procurorul-general.

El a mai afirmat că sunt anumite date care sunt cuprinse în actele procesuale ale instanţelor, ale parchetelor, şi acestea nu pot constitui scurgeri de informaţii şi care să constituie abateri disciplinare a unor magistraţi.

Procurorul general Tiberiu Niţu a participat marţi la Braşov, alături de ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc şi vicepreşedintele CSM procurorul Robert Gabor, la inaugurarea sediilor Parchetelor de pe lângă Judecătoria Braşov, Tribunalul pentru Minori şi Familie şi Tribunalul Braşov.