Tiberiu Niţu, despre dosarul în care Traian Băsescu este acuzat de ŞANTAJ: S-a dispus urmărirea penală in rem

A fost reluată urmărirea penală în dosarul în care purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, îl acuză pe fostul şef de stat de şantaj.

06 ian. 2015, 08:28
Tiberiu Niţu, despre dosarul în care Traian Băsescu este acuzat de ŞANTAJ: S-a dispus urmărirea penală in rem

Procurorii Înaltei Curţi îl pot chema oricând pe Traian Băsescu la audieri.

„În conformitatea cu dispoziţiile Codului de Procedură Penală s-a dispus reluarea urmării penale, in rem, cu privire la faptă. Urmărirea penală a fost reluată exact din punctul în care a fost suspendată. Procedural, nu sunt dispoziţii exprese în acest sens, audierile pot fi şi înainte de începerea urmării penale”, a declarat Tiberiu Niţu, procurorul general al României.

În acest dosar, Nițu a adăugat că, din informațiile sale, fostul șef al statului nu a fost audiat până în prezent în această cauză.

Totodată, Tiberiu Nițu a declarat că nu a cerut parchetelor o situație cu privire la dosarele care îl vizează pe fostul președinte Traian Băsescu și care ar putea fi reluate în contextul în care acesta și-a încheiat mandatul.

Dosarul în care TRAIAN BĂSESCU este acuzat de ŞANTAJ, redeschis de procurori

În data de 16 aprilie, senatorul PSD Gabriela Firea a depus o plângere penală pe numele lui Traian Băsescu, acuzându-l de amenințare și șantaj în legătură cu o serie de declarații făcute într-o emisiune de televiziune.

Niţu a mai afirmat că nu a cerut parchetelor o situație cu privire la dosarele care îl vizează pe fostul președinte Traian Băsescu și care ar putea fi reluate în contextul în care acesta și-a încheiat mandatul.