Tiberiu Niţu, despre dosarul în care Traian Băsescu este acuzat de ŞANTAJ: S-a dispus urmărirea penală in rem

Publicat: Marţi, 06 Ianuarie 2015 10:28 // Actualizat: Marţi, 06 Ianuarie 2015 11:02 // Sursa: romaniatv.net

A fost reluată urmărirea penală în dosarul în care purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, îl acuză pe fostul şef de stat de şantaj.

Procurorii Înaltei Curţi îl pot chema oricând pe Traian Băsescu la audieri.

"În conformitatea cu dispoziţiile Codului de Procedură Penală s-a dispus reluarea urmării penale, in rem, cu privire la faptă. Urmărirea penală a fost reluată exact din punctul în care a fost suspendată. Procedural, nu sunt dispoziţii exprese în acest sens, audierile pot fi şi înainte de începerea urmării penale”, a declarat Tiberiu Niţu, procurorul general al României.

În acest dosar, Nițu a adăugat că, din informațiile sale, fostul șef al statului nu a fost audiat până în prezent în această cauză.

Totodată, Tiberiu Nițu a declarat că nu a cerut parchetelor o situație cu privire la dosarele care îl vizează pe fostul președinte Traian Băsescu și care ar putea fi reluate în contextul în care acesta și-a încheiat mandatul.

Dosarul în care TRAIAN BĂSESCU este acuzat de ŞANTAJ, redeschis de procurori

În data de 16 aprilie, senatorul PSD Gabriela Firea a depus o plângere penală pe numele lui Traian Băsescu, acuzându-l de amenințare și șantaj în legătură cu o serie de declarații făcute într-o emisiune de televiziune.

Niţu a mai afirmat că nu a cerut parchetelor o situație cu privire la dosarele care îl vizează pe fostul președinte Traian Băsescu și care ar putea fi reluate în contextul în care acesta și-a încheiat mandatul.loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 ian 15:34
...Astfel, Băsescu a trecut de la Matiz şi Peugeot, la Dacia Duster şi Ford BMax. Tiberiu Niţu, despre dosarul în care Traian Băsescu este acuzat de ŞANTAJ: S-a dispus urmărirea penală in rem Băsescu stă...
06 ian 11:01
...de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, îl acuză pe fostul şef de stat de şantaj. Citește mai departe… …read more ...
06 ian 10:37
...în care purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, îl acuză pe fostul şef de stat de şantaj. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H