TICHETE CADOU de 8 martie 2020. Veste extraordinară pentru angajatele din România

TICHETE CADOU de 8 martie. Tot mai multe companii acordă tichete şi carduri cadou cu ocazia zilelor de 1 şi 8 Martie, trend întâlnit atât în rândul companiilor mari, cât şi în rândul celor mijlocii şi mici, potrivit datelor transmise de Up România.

RomaniaTV.net
06 mart. 2020, 06:01
TICHETE CADOU de 8 martie 2020. Veste extraordinară pentru angajatele din România

TICHETE CADOU de 8 martie. Mai mult de 70% dintre companiile care acordă tichete şi carduri de masă, oferă şi tichete/carduri cadou, dintre care 5% sunt pentru zilele de 1 şi 8 martie, conform News.ro.

“8 martie este evenimentul pentru care companiile se străduiesc din ce în ce mai mult să fie creative în materie de cadouri. Tichetele şi cardurile cadou sunt un mod de recompensare foarte îndrăgit, prin prisma flexibilităţii pe care o oferă, alături de alte surprize pe care le pregătesc angajatorii pentru femeile din companie. Oferirea de tichete şi carduri cadou simplifică mult logistica companiilor, în special a celor fără departamente mari de HR, iar pentru femeile care le primesc reprezintă o mare bucurie întrucât îşi pot cumpăra cadoul mult dorit”, a arătat Elena Pap, directorul general Up România.

 

Tichetele şi cardurile cadou sunt un beneficiu tot mai des oferit de companii pentru 1 şi 8 martie, trend reflectat şi de modul în care au crescut vânzările în ultimii ani, creşterea fiind de la an la an cu aproximativ 18%. Pentru acest an, Up România estimează o creştere de 10% a volumului de tichete şi carduri cadou vândute cu această ocazie.

Tichetele cadou sunt scutite de taxe sociale, salariale şi patronale, precum şi de impozit, în limita unui plafon maxim de 150 de lei pentru fiecare salariat şi pentru fiecare copil minor. Conform datelor companiei Up România, companiile din Bucureşti – Ilfov, Braşov–Sibiu–Cluj şi cele din zona de Sud–Vest acordă cel mai mult acest beneficiu.

”Beneficiarii tichetelor şi cardurilor Up Cadou pot achiziţiona bijuterii, cosmetice, articole vestimentare şi încălţăminte, cărţi, jucării, obiecte de mobilier, decoraţiuni, electronice şi electrocasnice, servicii de turism etc. În perioada 1-15 martie 2020, Up România le oferă femeilor care beneficiază de carduri şi tichete Up Cadou promoţii importante la branduri îndrăgite, cum ar fi: Diverta, IPEKYIOL, KOTON, PARFOIS, PINKO, MaxMara, THE BODY SHOP”, se arată în comunicat. 

Cardurile si tichetele Cadou Pass reprezinta un beneficiu extra-salarial pentru care nu se aplica impozitul pe venit de 10%. Acestea nu intra nici in baza de calcul a contributiilor sociale, in conditiile in care valoarea tichetelor nu depaseste suma de 150 de lei pentru fiecare angajat si/sau copil minor al angajatului.

 Poti oferi carduri si tichete Cadou Pass si pentru alte evenimente care pastreaza incadrarea de cheltuieli cu caracter social, altele decat cele prezentate anterior, efectuate in baza contractului colectiv de munca sau a regulamentului intern.

  •  Trei din cinci companii care acorda beneficii extra-salariale angajatilor au oferit, in anii trecuti, tichete cadou cu ocazia Craciunului, potrivit unei analize Sodexo.

  •  Pot fi utilizate pentru a achizitiona o gama variata de servicii si produse nealimentare. In plus, acestea sunt folosite inclusiv in industria HoReCa.

  •   Potrivit analizei Sodexo, cei mai multi dintre angajati folosesc Cadou Pass pentru achizitia de:

  •  Produse electrocasnice si IT – 35%;

  •  Haine si incaltaminte – 26%;

  •  Mobila si decoratiuni interioare – 22%.


loading...
Partenerii noștri