TICHETE CADOU de Crăciun pentru angajaţi. Ce companii oferă astfel de bonusuri de Sărbători

Una din trei companii din România va da angajaţilor tichete cadou ca parte din beneficiile speciale acordate de Crăciun, conform estimărilor publicate marţi de Edenred România, unul dintre cei mai mari emitenţi de tichete şi carduri preplătite de beneficii extra-salariale.

04 dec. 2018, 10:18
TICHETE CADOU de Crăciun pentru angajaţi. Ce companii oferă astfel de bonusuri de Sărbători

Tichetele cadou se regăsesc şi în 2018 în topul preferinţelor companiilor pentru a oferi angajaţilor cadouri de Sărbători, întrucât sunt scutite de impozite şi taxe atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori, potrivit companiei.

Companiile pot obţine o economie de peste 50% în bugetele de cadouri ale companiilor, faţă de varianta acordării de bonusuri în bani, potrivit Edenred.

„În plus, tichetele cadou înseamnă şi economii semnificative de timp şi efort în alegerea cadourilor pentru angajaţi (un subiect spinos în general în companii) şi eliminarea riscului de a-i dezamăgi pe angajaţi cu un cadou nepotrivit. Faţă de cadourile clasice în obiecte sau produse, tichetele cadou au avantajul de a permite fiecăruia dintre angajaţi posibilitatea de a-şi alege ei înşişi cadoul de Crăciun, în concordanţă cu propriile preferinţe”, se arată în comunicat.

Tichetele cadou pot fi cheltuite în mii de magazine, de mai multe tipuri, şi pot asigura angajaţilor libertate şi flexibilitate în utilizare.

„La fel de flexibile ca banii, dar la fel de elegante şi memorabile ca un cadou personal, tichetele cadou sunt o variantă care împacă atât nevoia companiilor de eficienţă financiară şi logistică, cât şi dorinţa angajaţilor de a-şi alege ei înşişi cadourile pe care şi le doresc cu adevărat”, a spus directorul general al Edenred România şi Moldova, Dana Sîntejudean.

Tichetele cadou sunt scutite de impozit pe venit şi de taxe sociale salariale şi patronale, în limita unui plafon maxim de 150 de lei per beneficiar. Companiile pot oferi tichete cadou atât angajaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora, de Crăciun, Paşte şi 1 iunie, iar de 8 martie, doar angajatelor.