Tichete de creșă. Vești bune pentru proaspeții părinți! Câți bani primesc în plus pentru copiii lor

Vouchere de creșă. Statul are vești bune pentru această categorie de români. Tinerii părinți vor primi cu 200 de lei în plus pentru creșa copiilor.

21 mart. 2024, 13:12
Tichete de creșă. Vești bune pentru proaspeții părinți! Câți bani primesc în plus pentru copiii lor
Tichete de creșă. Vești bune pentru proaspeții părinți! Câți bani primesc în plus pentru copii lor

Vouchere de creșă. În conformitate cu un ordin comun emis de către Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, valoarea lunară a tichetelor de creșă a fost ajustată prin indexare.

Citește și: Cum justifică legumicultorii faptul că verdețurile românești sunt îmbibate în substanțe toxice: „Noi nu avem bani nici să udăm grădină, de unde am putea avea bani să luăm și pesticide?”

Conform informațiilor obținute dintr-un document oficial al Ministerului Muncii, pentru prima jumătate a anului 2024, începând cu luna aprilie 2024, suma lunară alocată sub formă de tichete de creșă a fost stabilită la 640 de lei. Această modificare reprezintă o creștere de 20 de lei pe lună în comparație cu valoarea anterioară de 620 de lei.

Aceeași reglementare specifică că valoarea nominală menționată mai sus se aplică și pentru primele două luni ale semestrului II al anului 2024, adică pentru august 2024 și septembrie 2024.

Tichetele de creșă sunt certificate de valoare emise lunar și destinate angajaților care nu se află în concediu și nu beneficiază de indemnizația specifică pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de până la 2 ani sau, în cazul copiilor cu dizabilități, până la 3 ani.

Aceste tichete sunt disponibile atât pentru angajații din sectorul privat, cât și pentru cei din sectorul public și pot fi utilizate exclusiv pentru achitarea taxelor de creșă în care este înscris copilul beneficiar. Ele sunt acordate la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui legal al copilului, pe baza documentelor familiale relevante.

De asemenea, este important de menționat că valoarea tichetelor de creșă se adaugă la suma alocată ca și alocație de stat pentru copii și la stimulentul de inserție, care este acordat la reluarea activității profesionale.

Citește și: Investiție uriașă la cea mai aglomerată magistrală de metrou, Berceni-Pipera. Marcel Ciolacu: „Nicuşor Dan a recunoscut că nu e pregătit să preia metroul la Bucureşti”