Tichete de masă 2022. Umilinţă pentru milioane de români. Se aştepta dublare, dar valoarea bonurilor a crescut cu, atenţie, 8 bani!

În acest an tichetele de masă au suferit mai multe schimbări, însă din luna aprilie valoarea lor a crescut. Ordinul a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

05 apr. 2022, 18:40
Tichete de masă 2022. Umilinţă pentru milioane de români. Se aştepta dublare, dar valoarea bonurilor a crescut cu, atenţie, 8 bani!

Tichete de masă 2022. Valoarea tichetelor de masă în România a fost actualizată, iar noua sumă a fost confirmată printr-un ordin guvernamental care tocmai a fost publicat în Monitorul Oficial. Suma pe care o primesc românii pe un singur bon de masă a crescut cu fabuloasa sumă de 8 bani sau 0,08 lei, până la 20,17 lei. Suma va rămâne în vigoare cel puțin până în septembrie 2022.

Tichete de masă 2022. Veste bună pentru milioane de români, creşte substanţial valoarea bonurilor
Ordinul a fost deja publicat în Monitorul Oficial, iar românii, beneficiari ai tichetelor de masă, vor vedea această schimbare, deși nu e una semnficativă. Totodată, în cazul tichetelor de creșă, valoarea lunară a tichetelor a crescut cu 30 de lei. În prezent, tichetele de masă au o valoare de 520 de lei pe lună, de la 490 cât era înainte de schimbare.

Valoarea tichetelor de masă s-ar putea dubla. Veste bună pentru milioane de români

Milioane de români ar putea să aibă parte de câștiguri uriașe, asta după ce s-a propus majorarea valorii tichetelor de masă. Ele ar putea chiar să se dubleze începând cu luna iunie.  Deputatul Vasile Cîtea, de la PSD, a făcut anunțul marţi. Conform acestuia, angajații ar putea primit, de la 1 iunie 2022, bonuri de masă a căror valoare ar urma să fie de 30 de lei, cu 10 lei mai mult decât în prezent.

”În momentul de faţă, instituţiile publice şi private din România pot acorda, conform Legii 165 din 10 iulie 2018, tichete de masă sau bonuri de masă. Cu acestea pot fi achiziţionate doar produse alimentare sau mese calde. În prezent, valoarea unui tichet de masă este de 20,17 de lei. Asta înseamnă că, pentru 22 de zile lucrătoare, tichetele echivalează cu suma de 443,74 lei”, a transmis, marţi, deputatul PSD Vasile Cîtea.

TICHETE DE MASĂ și tichete de creșă, mai valoroase. Guvernul majorează cuantumul
Vasile Cîtea subliniază că suma este prea mică dacă ne uităm comparativ și la creșterile de prețuri din ultima perioadă. În ultimul an, conform datelor INS, alimentele s-au scumpit, în medie, cu 10%, fiind alimente al căror preț s-au majorat și cu 30%.

În acest context, Partidul Social Democrat a propus majorarea valorii tichetelor de masă pentru angajaţi de la 1 iunie, cu 10 lei. Asta ar însemna un plus de 216 lei pentru fiecare angajat în parte, iar valoarea tichetului va ajunge la 30 de lei. De cealaltă parte, am văzut că există şi o altă propunere venită din partea premierului, aceea ca tichetele de masă să ajungă la o valoare de 40 de lei. Orice decizie va fi luată, important este să se întâmple ceva cu aceste tichete şi să vedem o creştere a lor. E o modalitate de a fi alături de angajaţi şi de a-i ajuta să facă faţă valului de scumpiri”, a mai transmis deputatul.

Tichete de masă 2022. Premierul Nicolae Ciucă a făcut o nouă propunere
Dacă valoarea unui tichet de masă în prezent e de 20,09 lei, ei bine începând cu luna iunie valoarea ar putea chiar să se dubleze, asta după ce premierul Nicolae Ciucă ar fi propus o sumă mult mai mare pentru tichetele de masă.

Potrivit RomâniaTV, premierul Nicolae Ciucă ar fi propus ca valoarea tichetelor de masă să fie de 40 de lei, adică dublu față de suma pe care o are acum un tichet de masă pentru angajați. Pentru fiecare salariat, această majorare ar fi una benefică, mai ales după scumpirile din ultima vreme. Majorarea tichetelor ar înseamna un plus de 216 lei lunar pentru fiecare angajat în parte.

În prezent, pentru 22 de zile lucrătoare, tichetele de masă echivalează cu suma de 443, 74 de lei însă ca urmare a majorării, dacă lucrurile vor fi aprobate, atunci suma tichetelor de masă în fiecare lună va fi de 660 de lei.