Tichete de masă pentru angajaţii aflaţi în şomaj tehnic – PROIECT

Un proiect de lege privind acordarea de tichete de masă pentru angajaţii aflaţi în şomaj tehnic a fost iniţiat de deputatul Pro România Gabriela Podaşcă, alături de mai mulţi parlamentari de la USR, UDMR, PSD şi neafiliaţi.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 10:23
Tichete de masă pentru angajaţii aflaţi în şomaj tehnic – PROIECT

„Am iniţiat astăzi, împreună cu parlamentari USR, UDMR, PSD şi neafiliaţi, un proiect de lege prin care cerem acordarea de tichete de masă pentru angajaţii aflaţi în şomaj tehnic. Salariile acestora nu scad doar cu 25%, ci odată cu suspendarea activităţii le dispar şi bonusurile sau indemnizaţia de hrană. Este un lucru absolut normal şi de bun simţ ca statul să intervină cu o măsură de sprijin pentru cei care lucrează în domeniile cele mai afectate de coronacriză. Astfel, am cerut ca: tichetele de masă să fie acordate exclusiv pe suport electronic; prevederea să fie aplicabilă atât angajaţilor care se află deja în şomaj tehnic, cât şi celor care vor intra ulterior încetării stării de urgenţă; această măsură de sprijin să fie valabilă pe toată durata şomajului tehnic, inclusiv după încetarea stării de urgenţă”, a precizat Gabriela Podaşcă, purtător de cuvânt al Pro România, într-un comunicat de presă.

„Noi, la Pro România, am gândit mereu soluţii pe termen lung, pentru că noi înţelegem că adevărata criză va începe în momentul în care se termină epidemia. Toate proiectele legislative pe care le-am iniţiat au venit în urma consultărilor sau solicitărilor unor parteneri sociali, tocmai pentru a ne asigura că răspundem corect unor nevoi reale. Hrana este esenţială şi asigurarea ei trebuie să fie o prioritate nenegociabilă pentru autorităţile statului. Susţinem dezbaterea acestui proiect în procedură de urgenţă”, a mai susţinut Gabriela Podaşcă.


loading...
Partenerii noștri