Tichete de masă pentru minerii din Suceava

Guvernul a alocat joi sumele necesare pentru plata tichetelor de masă pentru minerii care erau în grevă în Suceava.

25 mart. 2021, 20:20
Tichete de masă pentru minerii din Suceava

Tichete de masă pentru minerii din Suceava. ”Aş vrea să mai anunţ încă un lucru. Am alocat sumele necesare pentru plata tichetelor de masă pentru minerii care erau în grevă în Suceava”, a anunţat premierul Florin Cîţu.
Aproximativ 160 de mineri de la exploatările de uraniu de la Crucea şi Botuşana, din judeţul Suceava, s-au blocat în subteran, săptămâna trecută, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile de două luni.
Angajaţii erau nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de două luni, dar şi că nu li s-a livrat nici suplimentul alimentar la care aveau dreptul, în valoare de 30 de lei pe zi.

Aproximativ 160 de mineri de la exploatările de uraniu de la Crucea şi Botuşana, din judeţul Suceava, s-au blocat în subteran, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile de două luni. Prefectul judeţului Suceava, Iulian Cimpoeşu, a declarat, pentru News.ro, că în cursul zilei de joi vor avea loc negocieri la Bucureşti între sindicate şi reprezentanţii Companiei Naţionale a Uraniului şi că speră în rezolvarea situaţiei.

Premierul Cîţu anunţă cele mai dure restricţii şi măsuri economice aprobate de guvern

Protestul spontan al minerilor de la exploatările sucevene Crucea şi Botuşana a început miercuri dimineaţă, iar după-amiază aproximativ 160 de mineri au decis să se blocheze în interiorul minelor.

Angajaţii sunt nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de două luni, dar şi că nu li s-a livrat nici suplimentul alimentar la care aveau dreptul, în valoare de 30 de lei pe zi.

DOCUMENT. Avem lista tuturor restricţiilor aprobate de Comitetul Naţional de Urgenţă

Prefectul judeţului Suceava, Iulian Cimpoeşu, a declarat pentru News.ro că aşteaptă rezultatul negocierilor pe care liderii sindicali ai minerilor suceveni le poartă, joi, la Bucureşti, cu reprezentanţii Companiei Naţionale a Uraniului.

„Ştiu că sunt negocieri la Bucureşti şi sper ca situaţia să se rezolve chiar azi (joi – n.r.). Totul ţine şi de Ministerul Energiei, care are în subordine Compania Naţională a Uraniului. Eu sper că vom primi veşti bune, iar minerii să înceteze în scurt timp protestul”, a spus prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeşu.

El a afirmat că, pe durata acţiunii de protest a minerilor, un echipaj medical va sta în permanenţă în zonă şi va interveni dacă va fi necesar.