TICHETE SOCIALE de 100 de lei. Cine le primeşte

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, vineri, un proiect de lege privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, potrivit căruia valoarea tichetului social pentru grădiniţă creşte de la 50 de lei la 100 de lei.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 13:42
TICHETE SOCIALE de 100 de lei. Cine le primeşte

Au votat „pentru” acest proiect 326 de deputaţi, iar unul a fost „împotrivă”.

„Stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat. (…)

Stimulentul educaţional se acordă şi copiilor aflaţi în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr.272/2004, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depăşesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei. Stimulentul educaţional se acordă numai pentru copiii înscrişi într-o unitate de învăţământ preşcolar”, se mai arată în proiect.

Citeşte şi: VOUCHERE PASTE 2020. Cine primeşte bonuri valorice de la primărie

Iniţiativa legislativă a fost susţinută de majoritatea grupurilor parlamentare de la Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.