Tichete sociale de Paşte. Cum se pot obţine şi care sunt categoriile de beneficiari

Primăria Năvodari anunță începerea procesului de depunere a cererilor pentru obținerea tichetelor sociale de Paște, începând cu data de 4 martie 2024. Cererile pot fi depuse la Cantina de Ajutor Social, situată pe strada Sănătății nr. 2, accesul făcându-se dinspre Serviciul Impozite și Taxe Locale.

05 mart. 2024, 14:54
Tichete sociale de Paşte. Cum se pot obţine şi care sunt categoriile de beneficiari
Tichete sociale de Paşte. Cum se pot obţine şi care sunt categoriile de beneficiari

Tichete sociale de Paşte. Cererile pot fi depuse până la 17 aprilie 2024, conform următorului program:

  • Luni, Marți, Miercuri și Vineri, între orele 08:30 – 12:00;
  • Joi, între orele 13:00 – 17:00.

Distribuirea tichetelor sociale către beneficiari va începe din data de 18 aprilie 2024, prin intermediul serviciilor poștale, scrie ordinea.ro.

Citeşte şi: Românii vor primi mai mulţi bani începând din martie. Majorări de până la 150 de lei pentru milioane de beneficiari

Tichetele sociale de Paște sunt destinate următoarelor categorii de beneficiari:

a) beneficiari de venit minim de incluziune stabilit în baza Legii nr. 196/2016 – 125 lei/persoană din familie;

b) persoane încadrate în gradul de handicap accentuat sau grav – 125 lei/persoană;

c) pensionari ai căror venituri proprii, nete, sunt mai mici sau egale cu suma de 1.450 lei/lună, respectiv:

– venit net mai mic sau egal cu valoarea pensiei sociale minime în vigoare la momentul depunerii cererii (1.281 lei)  – 125 lei/persoană

– cu venit net cuprins între 1.282 lei şi 1.450 lei, inclusiv – 75 lei/persoană

d) persoane cu vârsta peste 60 ani, fără venituri – 125 lei/persoană.

Depunerea cererilor se va efectua în perioada 04.03.2024 – 17.04.2024, la Cantina de Ajutor Social, conform programului menționat anterior.

Persoanele eligibile trebuie să prezinte actul de identitate în copie și în original, iar pensionarii trebuie să prezinte cuponul de pensie în copie. Persoanele încadrate în grad de handicap trebuie să prezinte certificatul de încadrare în grad de handicap în copie. Distribuirea tichetelor sociale va avea loc în intervalul 18.04.2024 – 26.04.2024, prin intermediul serviciilor poștale.

Citeşte şi: Vești bune pentru români! Bani GRATIS de la stat pentru această categorie de persoane

Este important de menționat că o persoană sau o familie poate beneficia de tichete sociale pentru o singură categorie de persoane defavorizate, chiar dacă se încadrează în mai multe categorii eligibile la data distribuirii tichetelor. Primăria Năvodari ia în considerare nu doar pensiile solicitanților, ci și alte venituri realizate din salarii, chirii etc., în procesul de acordare a tichetelor sociale de Paște.

De altfel, în această primăvară, numeroși cetățeni români urmează să primească vouchere de Paște. Autoritățile române vor emite tichete sociale de Paște pentru anumite grupuri sociale. Ajutorul financiar va fi de 250 de lei și va fi acordat în șase rate. De el vor beneficia aproximativ 2,7 milioane de români cu venituri mici, din categoriile speciale. Aceste tichete pot fi folosite pentru achiziționarea produselor alimentare, articolelor de curățenie și igienă personală sau pentru locuință, medicamentelor, hainelor și încălțămintei.