Tichete sociale de Paşte, se dau câte 200 de lei de la primărie pentru pensionari. „Dar din suflet pentru seniori”

Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Braşov a anunţat că în martie a început Campania „Dar din suflet pentru seniori”, cu ocazia Sărbătorilor de Paşte, iar cererile pot fi depuse până în 13 aprilie.

19 mart. 2023, 14:52
Tichete sociale de Paşte, se dau câte 200 de lei de la primărie pentru pensionari. „Dar din suflet pentru seniori”

Tichete sociale de Paşte 2023. Comparativ cu ediţiile anterioare, campania actuală vine cu unele noutăţi, aprobate de Consiliul Local Braşov. Astfel, valoarea tichetelor este de 200 lei/persoană/campanie (majorată de la 150 lei/persoană/campanie). De asemenea, beneficiarii nu vor mai primi tichetele de hârtie ci carduri electronice, care vor putea fi folosite doar pentru achiziţionarea de produse alimentare.Pentru card: unul sau două drumuri la DAS

De asemenea, a fost modificată şi metodologia de acordare a tichetelor. Astfel, în primă fază seniorii trebuie depună cererea şi documentele justificative care să ateste că sunt îndreptăţiţi să primească acest drept. Dosarul poate fi depus fizic, la sediul direcţiei, de pe strada Panselelor nr. 23, sau online, pe adresa de mail [email protected], fie la sediul instituţiei. Ulterior, seniorii care respectă condiţiile de acordare a tichetelor vor fi anunţaţi când să vină la sediul DAS Braşov (fie personal, fie prin persoană împuternicită), pentru lua cardurile valorice. Aceste carduri pot fi ridicate de beneficiari şi după sărbătorile pascale, lucru care nu era posibil atunci când se distribuiau tichetele de hârtie.
Pentru a nu face două drumuri, reprezentanţii DAS Braşov le recomandă beneficiarilor să depună on line a cererile şi documentele justificative.

Pachete alimentare înainte de Paşte, veste bună pentru milioane de oameni amărâţi: 24 de kilograme de hrană în cămară de Paşti 2023

Programul de lucru cu publicul al Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov este: luni, marţi, miercuri, vineri între orele 08.30-15.00 (pauză de dezinfecţie 11.30-12.00) şi joi între orele 8.30-17.00 (pauză de dezinfecţie 14.30-15.00).

Cardul electronic rămâne valabil şi pentru Crăciun
Din luna decembrie, cu excepţia cazurilor în care cer pentru prima dată acest drept, seniorii care au dreptul să primească tichetele valorice nu vor mai face niciun drum la sediul DAS.
„Începând cu ediţia de Crăciun, noi vom verifica dacă vârstnicii aflaţi în baza noastră de date mai există fizic şi dacă îndeplinesc condiţiile de acordare a tichetelor. Dacă îndeplinesc aceste condiţii, noi le vom vira banii pe card, fără ca ei să mai vină pentru a depune cererea”, a declarat purtătorul de cuvânt al DAS Braşov, Monica Chelban.

Cine poate primi tichete
Pe de altă parte, au rămas neschimbate condiţiile de acordare a tichetelor. Astfel, beneficiarii sprijinului financiar sunt pensionarii care au domiciliul stabil în municipiul Braşov, au venituri de până la 1.700 lei/lună, vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbaţii sau împlinesc vârsta până în data de 31 decembrie 2023 şi nu au datorii faţă de bugetul local.

VOUCHERE FACTURI 2023. Marcel Boloş: Haos total, doar 500 de mii de familii şi-au plătit facturile, deşi au fost distribuite carduri pentru 2 milioane de locuinţe

CE DOCUMENTE TREBUIE SĂ DEPUNĂ BENEFICIARII:
– actul de identitate (CI sau BI) în original şi copie;
– cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original şi copie;
– împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile, însoţită de documente medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa;
– actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original şi copie.
Documentele de identitate şi cuponul de pensie ale beneficiarului/persoanei împuternicite, unde este cazul, trebuie prezentate atât în original, cât şi în copie, iar în situaţia în care cererea se depune on line, documentele se prezintă în original doar la ridicarea cardurilor.