Tichete sociale majorate de Crăciun. Banii în plus se primesc doar dacă se depune o cerere-tip. DESCARCĂ model

Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „RESPECT” 2024, pot fi descărcate de pe site-ul instituției.

08 dec. 2023, 23:53
Tichete sociale majorate de Crăciun. Banii în plus se primesc doar dacă se depune o cerere-tip. DESCARCĂ model

Tichete sociale de Sărbători. Primarul Constanței, Vergil Chițac, le propune consilierilor locali votarea unui proiect de hotărâre, nr. 498/2023, privind stabilirea valorii tranșei tichetelor valorice acordate în cadrul Programului „RESPECT” pentru anul 2024. În fapt, este vorba despre creșterea valorii tranșei de la 50 de lei cât este în prezent la 75 de lei. În nota de fundamentare, primarul Chițac spune că la decizia de a crește valoarea tichetului social s-a avut în vedere faptul că, potrivit Institutului Național de Statistică în perioada 2019 – 2023 indicele prețurilor de consum a cunoscut o creștere de 36,64% și că s-au majorat salariul minim pe economie și punctul de pensie.

Legat de acest subiect, fostul viceprimar al Constanței din partea USR, Florin Cocargeanu, a declarat, în conferință de presă, că nu poate să nu remarce ipocrizia foștilor colegi de guvernare locală, consilierii PNL. Cocargeanu spune că, la momentul 2020, când, tot în an electoral, Decebal Făgădău a promis creșterea tichetelor valorice „Respect“, de la 40 la 50 de lei, aleșii PNL au făcut un mare scandal în cadrul Consiliului Local și au votat împotrivă.

„Iar în acest moment, primarul, care este PNL, propune, tot în an electoral, creșterea tichetelor sociale de la 50 la 75 de lei. Dacă aceasta nu este ipocrizie, nu știu cum se poate numi altfel.“, a spus Florin Cocargeanu.

Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul ”RESPECT” pentru anul 2024 conform Hotărârii nr. 322/30.09.2021 privind modificarea și completarea HCL nr. 24/2016 privind aprobarea Programului ”RESPECT, se depun în perioada 13.11.2023 – 20.01.2024.

Pot beneficia de Programul „RESPECT” persoanele care se încadrează într-una din următoarele categorii:

a) persoanele care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 2.024 lei;

b) persoanele fără niciun venit care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani;

c) persoanele cu handicap grav sau accentuat;

d) persoanele care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001;

e) persoanele care au calitatea de reprezentant legal al familiei care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei în baza Legii nr. 277/2010, inclusiv soțul sau soția reprezentantului legal;

f) alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale).

Înscrierea în Programul „RESPECT” se face pe baza următoarelor documente:

– cerere tip;

– copie buletin sau carte de identitate valabile, care poartă mențiunea “conform cu originalul”;

– documentele prevăzute în cerere la codul de venit corespunzător, după caz.

Modificările intervenite cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere se comunică în scris, în termen de 10 zile, Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, situat în strada Duiliu Zamfirescu nr.4.

Cererile-declarație pe propria răspundere pentru înscrierea în Programul „RESPECT” 2024, pot fi descărcate de pe site-ul instituției www.dgas-ct.ro  sau se pot ridica de la punctele de lucru:

  • Clubul de pensionari din strada Duiliu Zamfirescu nr. 4;
  • Clubul de pensionari din strada Zorelelor nr. 69Bis;
  • Clubul de pensionari din șos Mangaliei, nr. 86A;
  • Pavilion de vară Poarta 6 – Parc Poarta 6;
  • Pavilion de vară Teatrul de Stat – Parc Teatru Oleg Danovski;
  • Pavilion de vară Tomis II – Parc Tomis II;
  • Pavilion de vară Casa de Cultură – Parc Casa de Cultură

Cererile și documentele necesare se pot depune prin:

  • – Poșta Română la adresa din str. Duiliu Zamfirescu nr. 4 – punctul de lucru al DGAS Constanța;- fizic la Punctele de lucru DGAS mai jos menționate, în intervalul de lucru Luni – Vineri  orele : 10:00 – 16:00.
  • Clubul de pensionari din strada Zorelelor nr. 69Bis;
  • Clubul de pensionari din șos Mangaliei, nr. 86A;
  • Pavilion de vară Poarta 6 – Parc Poarta 6;
  • Pavilion de vară Teatrul de Stat – Parc Teatru Oleg Danovski;
  • Pavilion de vară Tomis II – Parc Tomis II;
  • Pavilion de vară Casa de Cultură – Parc Casa de Cultură.

 

               Menționăm că pentru depunerile online, se va pune la dispoziție o platformă de lucru a D.G.A.S. Constanța, la o dată pe care o vom anunța ulterior.

Informații suplimentare se obțin la următoarele date de contact:

Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale

Telefon: 0341.448.530

Timp estimativ completare cerere – declarație RESPECT – 10 minute

LISTA MAGAZINE

HCL nr. 322/2021

HCL nr. 14/2022

Cerere RESPECT

Se dau 10 tichete sociale de Crăciun de la primărie pentru vârstnici şi pachete de dulciuri pentru micuţi. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a primi voucherele

Tichete sociale de câte 200 de lei pentru vârstnici. Beneficiarii sunt persoanele cu domiciliul în Brașov, cu vârsta de minim 63 de ani femeile și 65 de ani bărbații și cu venituri de până la 1.700 de lei/lunar. Valoarea tichetelor sociale este de 200 de lei.

De acest sprijin financiar beneficiază persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

– au domiciliul stabil în municipiul Brașov;
– au venituri de până la 1700 lei/lună;
– au vârsta de minim 63 ani femeile sau minim 65 ani bărbații sau împlinesc vârsta până în data de 31decembrie 2023 inclusiv;
– nu au datorii față de bugetul local.

„Din această săptămână am început campania dedicată seniorilor Brașovului, «Dar din suflet», cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Am pregătit peste 6.000 de tichete valorice care să le aducă un mic ajutor bunicilor brașoveni. Cei care au beneficiat cu ocazia sărbătorilor de Paște de aceste tichete sociale nu mai trebuie să depună nici o cerere. Sunt suficiente actul de identitate și cuponul de pensie în original pentru a ridica tichetele. Beneficiarii care nu au mai beneficiat de program pot trimite cererea și documentele necesare prin e-mail sau pot veni direct la sediul DAS pentru a intra în posesia acestora. Persoanele care nu se pot deplasa pot trimite un împuternicit”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu, potrivit BrasovCity.ro.

Tichete sociale 2023. Moş Crăciun aduce şi în acest an „a 13-a pensie” seniorilor cu venituri modeste

Sprijinul financiar din cadrul programului „Dar din suflet pentru seniori” se acordă sub formă de tichete sociale în valoare de 200 lei (10 bonuri – 20 lei bucata), care pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare. Conform precizărilor reprezentanților Direcției de Asistență Socială, în campania pentru sărbătorile de Paște, 6.117 de brașoveni au beneficiat de aceste tichete.

Persoanele care nu au mai beneficiat de acest program, dar îndeplinesc condițiile de eligibilitate, trebuie să depună o cerere, însoțită de următoarele documente: actul de identitate (CI sau BI) original, cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, iar pentru cazul în care nu se pot deplasa, împuternicire olografă însoțită de documente medicale din care să reiasă incapacitatea solicitantului de a se deplasa, precum și actul de identitate al împuternicitului.

Ridicarea tichetelor sociale se face de la sediul DAS Brașov (fie personal, fie prin persoană împuternicită), cu actele în original.

Programul de lucru cu publicul al Direcției de Asistență Socială Brașov este: luni, marți, miercuri, vineri între orele 08:30-15:00 (pauză de dezinfecție 11:30-12:00) și joi între orele 8.30-17.00 (pauză de dezinfecție 14:30-15:00).

Tichete sociale de Crăciun şi pentru familiile nevoiașe din Rovinari

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2023, Consiliul Local al orașului Rovinari și Primăria Rovinari vor acorda tichete sociale cu o valoare de 100 lei/tichet cu T.V.A. și pachete cu dulciuri pentru copii, în valoare de 80 lei/pachet cu T.V.A., conform legislației în vigoare, pentru familiile/persoanele cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ teritorială a orașului Rovinari, ale căror venituri/membru de familie se încadrează până la suma de 634 lei/luna (limita maximă admisă pentru beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010).

Ordonanţa austerităţii taie primele de Crăciun. Ce bugetari riscă să piardă 3.000 de lei în decembrie şi voucherele de vacanţă din 2024
Înscrierile s-au făcut la sediul Primăriei Oraș Rovinari – Compartimentul Protecție Socială, unde s-a eliberat un bon de ordine pe care beneficiarul îl va prezenta în data programării persoanei înscrise, la distribuirea tichetelor sociale și a pachetelor cu dulciuri.

Tichetele sociale se vor distribui familiilor după cum urmează :

– la persoanele singure și familii cu doi membri – un tichet social;

– la familiile compuse din trei-cinci membri – două tichete sociale;

– la familiile compuse din peste cinci membri – trei tichete sociale.

Pachetele cu dulciuri se vor distribui doar copiilor proveniți din familiile beneficiare de tichete sociale până la vârsta de 18 ani, inclusiv pentru cei care fac dovada că frecventează cursuri liceale sau cursuri de școli profesionale. În total, au fost depuse puțin peste 200 de cereri pentru tichetele sociale și pachetele cu dulciuri.