Tichete sociale pentru mamele fără posibilităţi. Guvernul dă 2.000 de lei pentru copiii nou-născuţi

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a declarat că mamele cu posibilităţi materiale reduse vor putea beneficia de tichete sociale de 2000 de lei pentru noul născut, care se vor acorda în primele 3 luni de la naştere.

02 aug. 2021, 19:15
Tichete sociale pentru mamele fără posibilităţi. Guvernul dă 2.000 de lei pentru copiii nou-născuţi

Tichete sociale pentru mamele fără posibilităţi. Tichetele sociale/cardurile vor putea fi utilizate la comercianţii parteneri înscrişi în program. Tichetele se vor acorda în primele 3 luni de la naştere, astfel: mamelor cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat; mamelor din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei mamelor minore; mamelor care se află în situaţie de risc (exemplu: persoanele cu dizabilităţi); mamelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, violenţei domestice, persoane dependente, etc.) şi/sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate (exemplu – fără locuinţă);mamelor care nu deţin acte de identitate şi nu pot accede la drepturile civile.

Tichete sociale pentru mamele fără posibilităţi. Guvernul dă 2.000 de lei pentru copiii nou-născuţi

„Astăzi, 2 august 2021, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a lansat în consultare publică proiectul de HG care va reglementa modul prin care vor fi acordate trusourile pentru nou-născuţi, de care vor beneficia mamele cu posibilităţi materiale reduse. Potrivit propunerii, sprijinul financiar, constând în tichete sociale în valoare de câte 2.000 lei/nou născut, va fi susţinut din fonduri europene, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) şi va putea acoperi achiziţia de alimente, scutece, îmbrăcăminte sau articole sanitare şi medicale pentru mamă şi copil”, precizează sursa citată.

Citeşte şi: Stimulente pentru vaccinare. Anunţul ministrului Sănătăţii: „Vor exista stimulente pentru persoanele nevaccinate, tichete de masă, spre exemplu, dar şi pentru persoanele care s-au vaccinat deja, loterii cu premii consistente”
„În urma adoptării Hotărârii de Guvern, MIPE va fi în măsură să înceapă derularea proiectului, iar trusourile pentru nou născuţi vor ajunge la beneficiarii care au cea mai mare nevoie de acest sprijin. Ajutoarele vor fi distribuite utilizând mijloace electronice moderne şi, cel mai important, vom utiliza un flux de lucru deja funcţional, cu rezultate foarte bune”, a declarat Cătălina Bădoiu, secretar de stat, coordonator Direcţia Implementare POAD.

Proiectul de HG poate fi consultat pe pagina de Internet a MIPE iar propunerile şi recomandările pot fi transmise până la data de 12 august.

Citeşte şi: VOUCHERE DE VACANŢĂ. Veste bună pentru milioane de angajaţi, schimbare radicală privind acordarea TICHETELOR DE VACANŢĂ