Tichete sociale pentru pensionari. Anunțul-bombă făcut de Marcel Ciolacu pentru această categorie de români

Marcel Ciolacu a venit marț după-amiază cu o veste excelentă pentru pensionari. Liderul social-democraților vrea tichete sociale pentru persoanele cu venituri mici.

29 mart. 2022, 16:14
Tichete sociale pentru pensionari. Anunțul-bombă făcut de Marcel Ciolacu pentru această categorie de români

Tichete sociale pentru pensionari. Acesta spune că PSD vrea să vină cu vouchere pentru pensionarii care au pensii până în 1500 lei la fiecare 2 luni pentru alimente.

Tichete sociale pentru pensionari. Anunțul-bombă făcut de Marcel Ciolacu pentru această categorie de români

„Noi am finalizat pachetul economic, cred ca o sa-l prezentam mai mult ca sigur săptămâna viitoare. E normal sa am o discutie cu premierul despre acest pachet. Am făcut tot impactul financiar impreuna cu miniștrii de resort si am venit cu propuneri sustenabile in bugetul de stat.

Am avut si cu comisarul european pe economie o discutie privind aceste vouchere, sa vedem cum le incadram sa fie o sursa de la banii europeni. Lucrul acesta s-a mai creat in Europa, deci nu este o practica singulara.

Vrem sa venim cu vouchere pentru pensionarii care au pensii până în 1500 lei la fiecare 2 luni pentru alimente. Aici vedem ca este o scumpire de aproape 25-30% si niste vouchere de sub 50 de euro pentru copiii care provin din familii care nu au venituri suficiente pentru rechizite și îmbrăcăminte, inclusiv pentru persoanele cu hadnicap si familiile monoparentale.

Asteptam si venirea dlui Cîțu din aceasta vizita istorică pe care o are in SUA. Noi am venit totusi cu o propunere sustenabila si am discutat deja cu reprezentantii Comisiei Europene”, a explicat Ciolacu.

Partidul Național Liberal vrea ca voucherele pentru această categorie să aibă o valoare nu mai mică de 100 de euro. Poziția PNL vine în contextul în care social-democrații susțin acordarea de vouchere de 50 euro la fiecare 2 luni pentru familiile cu venituri reduse, precum şi vouchere pentru elevii din familiile sărace, de 30 euro lunar, pentru 7 luni. Ambele propuneri vor fi discutate în coaliția de guvernare.

Un set de măsuri sunt pregătite și vin în sprijinul marilor consumatori de energie, cei care nu erau vizați până acum de ordonanța de urgență care plafona prețul la gaze și energie electrică. PSD propune, în pachetul de măsuri pentru susţinerea nivelului de trai al românilor cu venituri mici, acordarea de vouchere de 50 euro la fiecare 2 luni, pentru 6 alimente de bază, precum şi vouchere pentru elevii din familiile sărace, de 30 euro lunar, pentru 7 luni, pentru achiziţionarea de alimente, rechizite şi haine, au precizat surse din PSD.

Aceste vouchere ar urma să fie alocate pentru gospodăriile cu ambii părinţi şi cel puţin 2 copii dependenţi şi gospodării monoparentale cu un venit net mediu lunar mai mic de 600 lei ( în jur de 151.000 gospodarii), precum şi persoanele care primesc Venit Minim Garantat – 168.000 persoane, persoane cu dizabilitati – 800.000 persoane şi pensionarii cu un venit mai mic de 1500 lei, aici încadrându-se 2.349.517 pensionari. Pentru această măsură, totalul beneficiarilor ar fi de 3.468.517 persoane, dar impactul bugetar de 693.734.000 milioane euro până la sfârsitul anului, adica 0,27% din PIB estimat de Comisia Naţională de Prognoză pentru anul 2022.

Citește și: Vouchere sociale 2022. Vești excelente pentru această categorie de români. PNL vrea să dea tichete de 100 de euro!