Tichete sociale pentru românii nevoiaşi. Primăria care oferă 60 de lei în plus la pensie de Crăciun

Primăria și CL al Orașului Rovinari vor acorda și anul acesta beneficii sociale persoanelor novoiașe, anunţă autorităţile locale.

25 nov. 2022, 07:11
Tichete sociale pentru românii nevoiaşi. Primăria care oferă 60 de lei în plus la pensie de Crăciun

TICHETE SOCIALE 2022.  „Și anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Primăria și Consiliul Local al Orașului Rovinari vor acorda beneficii sociale persoanelor cu posibilități materiale reduse. Astfel, vor fi acordate tichete sociale în valoare de 60 de lei, persoanelor care vor îndeplini cumulativ mai multe condiții.
Înscrierile s-au făcut în perioada 07.11.2022-23.11.2022.

Vă așteptăm cu drag!”, este mesajul postat pe pagina de socializare a Primăriei Rovinari.

Tichete sociale de la Primărie. 400 de lei gratis de Moş Crăciun pentru cumpărături. Cererile se depun până la sfârşitul lunii
TICHETE SOCIALE de Crăciun, dar şi pachete cu alimente cu bani de la UE

În perioada 23-28 noiembrie 2022, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va livra către 70 de unități administrativ-teritoriale din județul Gorj 20.989 pachete cu ajutoare alimentare aferente tranșei a V-a din proiectul ,,Acordarea de pachete cu ajutoare alimentare” finanțat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020 din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Tichete sociale pentru pensionari de Crăciun. Se dau 1000 de lei gratis de la primărie. Cererile se depun obligatoriu alături de cupon
În conformitate cu prevederile O.U.G. nr.84/2020 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD, în termen de 45 de zile de la recepție, primăriile vor distribui pachetele familiilor şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat precum și familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei.

Tichete de masă 2023, se schimbă legislaţia bonusurilor. Ce trebuie să ştie angajaţii despre vouchere şi zile libere

Ulterior, dacă după epuizarea distribuirii către categoriile de mai sus, există stocuri de alimente nedistribuite, primăriile le vor acorda persoanelor/familiilor aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, persoane cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private, persoane aflate în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate).

Aceste pachete care vor fi distribuite persoanelor vulnerabile conţin făină, mălai, paste, ulei, zahăr, orez, conserve, gem de fructe, inclusiv dietetic, şi altele. Sunt alimente de bază pentru români.