REGAL MANELISTIC la TIFF. Alain Delon şi Armand Assante, la picioarele lui Dan Bursuc VIDEO

Cinefili din întreaga lume, inclusiv actorii Alain Delon și Armand Assante, invitaţi de onoare, au asistat, miercuri seară, în cadrul TIFF, alături de Dan Bursuc, la un spectacol de manele cântate de Alex Kojo și Bogdan Artistu.

08 iun. 2017, 10:06
REGAL MANELISTIC la TIFF. Alain Delon şi Armand Assante, la picioarele lui Dan Bursuc VIDEO

Dan Bursuc, acum impresar de maneliști, a fost invitat la cel mai mare festival românesc dedicat filmului în calitate de protagonist al documentarului „The New Gipsy Kings”, a cărui proiecție a avut loc miercuri, la Casa de Cultură a Studenților din orașul transilvan. Autor a peste 50 de succese cântate de Florin Salam, Vali Vijelie, Copilul de Aur etc., Dan Bursuc le-a vorbit invitaților despre lumea manelelor.

În tradiția festivalului, care promovează experiențe artistice diverse, regizori, prestigioși actori, critici și iubitori de film au asistat și la un demo concertistic cu manele, protagoniști fiind soliștii de manele Alex Kojo și Bogdan Artistu. Ineditul recital a început în stil manelistic cu îndemnuri care au încins sala și deosebire au măgulit gazdele: „Să cântăm împreună la acest festival minunat! Sus mâinileeeee!!!”.

„Iubirica mea”, „Prieten pe interes”, „Am cu cine să mă laud” au fost manelele care i-au făcut pe românii prezenți la eveniment să facă glume, iar pe străini să cunoască un nou stil muzical. Dincolo de orice standarde ale TIFF, o sală întreagă a urlat melodic „TE IUBESC!” la refrenul în care solistul de pe scenă îndemna: Strigă cu mine, strigă cu mine…”.