Ţiganii în conflict cu norvegienii: Romii acuză autorităţile din Norvegia că le-au furat din lucruri

Publicat: Duminică, 07 Iulie 2013 18:28 // Actualizat: Duminică, 07 Iulie 2013 18:28 // Sursa: RTV.net

Ţiganii români s-au întors înapoi în Sognsvann şi dau în judecată Primaria Oslo. Ei acuză autorităţile norvegiene că le-au furat din lucrurile pe care le aveau în taberele ilegale.

După ce s-au mutat înapoi în aceeași zonă de unde fuseseră evacuaţi de cătreu autorităţile sociale norvegiene pe motiv că şi-au stabilit ilegal o tabără în care să locuiască, romii acuză acum Municipalitatea din Sognsvann că le-a furat din lucruri, cu ocazia evacuării, informează norvegian.net.

Aproximativ 30 de ţigani din tabără dau în judecată autorităţile din Sognsvann, spunând că acestea le-ar fi "furat" anumite obiecte, între care şi telefoane mobile şi alte bunuri "de valoare" în timpul evacuării, acum opt zile.  Romii s-au reîntors în tabără, iar zece din clanul lor au pregătit o listă cu obiectele lipsă, despre care ei spun că nu erau "deşeuri abandonate" când fuseseră evacuaţi, dar pe care autorităţile municipale le-ar fi putut considera astfel. 

Pe lista de obiecte revendicate de ţigani, listă cu care ţiganii se vor prezenta la Poliţie, figurează 9 telefoane mobile, 11 perechi de pantofi, mai multe pungi de haine și 9 pături calde, mai menţionează norvegian.net.

Organizația "Oamenii sunt oameni" face demersurile în numele romilor din Sognsvann pe care îi reprezintă. În acţiunea organizaţiei s-a menţionat că lucrurile abandonate de romi la evacuare au fost considerate de către autorităţile municipale ca fiind resturi menajere şi au fost aruncate la gunoi, după cum a explicat Bjonnulv Evenrud.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 oct 12:29
Votează email 0 email
...bătrână a fost filmată în timp ce se spăla în zonele intime la marginea unui canal cu apa din centru oraşului. Citeşte şi: Ţiganii în conflict cu norvegienii: Romii acuză autorităţile din Norvegia că le-au furat din lucruri ...
15 iul 12:02
...ca fiind resturi menajere şi au fost aruncate la gunoi, după cum a explicat Bjonnulv Evenrud. Sursa:   RTV ...
08 iul 01:38
Răspunde | Votează email 0 email
[email protected]
Http://SmartUrl.it/RoML

Esti Pasionat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://SmartUrl.it/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti castiga Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc! Http://SmartUrl.it/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter)

Http://SmartUrl.it/RoML
07 iul 20:21
...municipale ca fiind resturi menajere şi au fost aruncate la gunoi, după cum a explicat Bjonnulv Evenrud. Sursa : RTV.NET ...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H