Un tânăr american a murit împuşcat de poliţişti după ce tatăl lui a raportat că „i s-a furat” maşina

Un tânăr a murit împuşcat de poliţişti la sfârşitul unei curse nebune. Adolescentul de 19 ani luase maşina tatălui său pentru a-şi cumpăra ţigări, iar acesta a vrut să îi dea o lecţie zdravănă, ca să-l facă să  renunţe la fumat.

09 nov. 2013, 10:40

Un caz şocant s-a petrecut în statul american Iowa, unde un băiat de 19 ani a murit împuşcat de poliţiştii care îl urmăreau cu maşina.

James Comstock fusese rugat de către fiul lui Tyler, în vârstă de 19 ani, să îi cumpere un pachet de ţăgări, dar tatăl său îl refuzase. Acum, James regretă enorm ceea ce a făcut, dar este prea târziu. Atunci, habar nu avea că avea să provoace o tragedie, scrie desmoinesregister.com.

După ce îl refuzase atât de vehement, fiul lui a luat cheile de la camioneta tatălui său şi a plecat  în oraş. Ca să îl pedepsească, bărbatul a sunat la poliţie şi a spus că i-a fost furată maşina. Poliţiştii au plecat în urmărirea vehicului şi l-au găsit pe Tyler cu maşina chiar în campusul universităţii unde studia.

Citeşte şi DE TOT RÂSUL Un ucrainean şi-a furat singur maşina confiscată de vameşii din Vama Siret

A început o urmărire ca-n filme în campusul universitar Iowa State, maşinile de poliţie încercând să îl oprească pe Tyler. El a reuşit să scape de ei, dar, în final, poliţiştii l-au înconjurat şi i-au ordonat să oprească motorul şi să coboare din maşină.

Tyler nu s-a supus ordinului lor şi nici nu a oprit motorul maşinii. Atunci, poliţiştii au început să tragă cu pistolul. Unul dintre ei a tras şase gloanţe, iat două l-au rănit pe tânăr. El a murit mai târziu, la spital, din cauza rănilor. 

Citeşte şi Vrei să te laşi de fumat? Află în ce zi TREBUIE s-o faci

Autorităţile au deschis acum o anchetă pentru a stabili dacă se putea proceda altfel. Tatăl băiatului îi acuză acum pe poliţişti de moartea fiului său, după ce tot el fusese cel care îi minţise la început când a raportat furtul maşinii, ca să îl dea astfel „o lecţie” băiatului, să se lase de fumat.

Din păcate, a fost ultima lecţie. „Toate astea s-au întâmplat din cauza unui nenorocit de pachet de ţigări. Nu i-aş fi cumpărat nici măcar una… Dar din cauza asta mi-am pierdut fiul!”, a spus cu durere James.