Ţigări cu oregano, la vânzare sub nasul poliţiştilor

Ţigări cu oregano, chiar sub nasul poliţiştilor. Se întâmplă în Piaţa Someş din Satu Mare care s-a transformat în raiul contrabandiştilor de ţigări. Deşi zeci de oameni au fost înşelaţi, contrabandiştii îşi desfăşoară nestingheriţi activitatea. Poliţiştii spun că până acum nu au prins pe nimeni în flagrant, prin urmare nu au ce să le facă.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 08:16
Ţigări cu oregano, la vânzare sub nasul poliţiştilor

Piaţa Someş se află la câţiva paşi de sediul Poliţiei Municipiului Satu Mare. Aici un pachet de ţigări de contrabandă costă 7-8 lei, dar în loc de tutun, ţigările conţin oregano. Situaţia nu e de azi, de ieri. O spun chiar vânzătorii de fructe şi legume.

În piaţă, poliţiştii patrulează zi de zi, dar spun că pentru a-i sancţiona pe contrabandişti trebuie să îi prindă în flagrant.

Cu toate acestea reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie îi sfătuiesc pe păgubiţi să facă plângeri împotriva traficanţilor de ţigări. Anul trecut doar doi oameni au depus astfel de sesizări.

În Satu Mare în 2011, traficanţii de ţigări au fost amendaţi cu peste 590.000, iar peste 2.500.000 de ţigarete au fost confiscate. Unii traficanţi au folosit în loc de tutun şi mentă sau pătrunjel.