Ţigări de contrabandă depistate de poliţişti în timp ce erau transportate cu un deltaplan. O persoană a fost reţinută

Peste patru mii de pachete de ţigări de contrabandă, care au fost transportate peste graniţă cu un deltaplan, au fost depistate de către poliţiştii de frontieră de la Vicovu de Sus, judeţul Suceava, care le-au confiscat. Poliţiştii au reţinut un tânăr de 30 de ani, care se ascundea într-un canal pentru a nu fi depistat.

RomaniaTV.net
12 iun. 2017, 10:32
Ţigări de contrabandă depistate de poliţişti în timp ce erau transportate cu un deltaplan. O persoană a fost reţinută

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, poliţiştii de la Vicovu de Sus au observat, cu ajutorul aparaturii de supraveghere, un aparat de zbor de mici dimensiuni care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Frătăuţii Noi – Bilca – Gălăneşti şi ulterior s-a întors pe teritoriul ţării vecine.

Poliţiştii au supravegheat zona şi au descoperit, în localitatea Gălăneşti, judeţul Suceava, mai multe colete cu ţigări.

„La scurt timp, în apropiere a fost descoperit un bărbat, ascuns într-un canal. Din primele verificări, bărbatul a fost identificat ca fiind T. B., în vârstă de 30 de an, domiciliat în judeţul Suceava. Acesta a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat, precizându-se că poliţiştii de frontieră români au informat şi autorităţile de frontieră ucrainene despre acest caz.

În urma inventarierii coletelor, au fost descoperite patru mii de pachete de ţigări, de provenienţă Belarus, în valoare de 46.800 lei, acestea fiind confiscate. În acest caz se fac cercetări pentru contrabandă în formă agravantă, iar pe numele tânărului a fost emisă ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraţilor de la Judecătoria Rădăuţi.

Citeşte şi Peste 200.000 de ţigarete, găsite de poliţişti ascunse în compartimentul de marfă al unei autoutilitare