Tik Tok a anunţat pentru prima dată câţi utilizatori are la nivel global

În cadrul unui eveniment de advertising în care îşi prezenta noile formate de reclame, Tik Tok a anunţat câţi utilizatori are la nivel global, o informaţie pe care a evitat să o facă publică până acum.

14 apr. 2021, 09:02
Tik Tok a anunţat pentru prima dată câţi utilizatori are la nivel global

Tik Tok şi-a anunţat numărul de utilizatori. În goana după monetizare, TikTok va lansa noi formate de reclame. Acestea s-au aflat în centrul atenţiei în cadrul unui eveniment la care au fost invitaţi advertiserii din Statele Unite.

Dincolo de reclame, pentru a-şi convinge partenerii că au de ce să cumpere reclamă, TikTok a trebuit să se laude cu numărul de utilizatori la care ajuns.

Cum se ştia deja, în Statele Unite există peste 100 de milioane de utilizatori. Informaţia nouă, dar deloc surprinzătoare, este că reţeaua chineză are o bază mare de utilizatori tineri – 59% dintre aceştia au sub 24 de ani.

Şi mai interesantă este cifra privind numărul de utilizatori la nivel mondial. TikTok spune că are, în total, 732 de milioane de utilizatori lunari – care deschid aplicaţia cel puţin o dată pe lună, scrie News.ro.

Tik Tok nu a ajuns încă la 1 miliard de utilizatori

Cifra înaintată de TikTok este în discrepanţă cu estimările neoficiale de până acum, care susţineau că platforma chinezească se apropie cu paşi mari de pragul de 1 miliard de utilizatori, ceea ce, aflăm acum, nu este adevărat.

În cadrul aceluiaşi eveniment, cei de la TikTok au mai afirmat, pentru a motiva şi mai mult cumpărarea de reclame, că 47% dintre utilizatorii săi cumpără ceva ce văd în cadrul platformei.

Cea mai descărcată aplicaţie de anul trecut are foarte mulţi adepţi şi în România, atât de mulţi încât în decembrie 2020 a depăşit Instagram ca număr de utilizatori. Conform ultimelor rapoarte, în ţara noastră existau la sfârşitul anului trecut 5.36 milioane de utilizator de TikTok şi 5.05 milioane de utilizatori de Instagram.

Citeşte şi: Blocare WhatsApp. Cum te poţi proteja, să nu îţi fie atacat contul


loading...