TikTok anunţă schimbări pentru protejarea adolescenţilor. Care sunt noile măsuri

TikTok anunţă schimbări pentru protejarea adolescenţilor. Platforma a crescut rapid în întreaga lume, în special în rândul adolescenţilor. Cu toate acestea, o serie de incidente au provocat îngrijorări cu privire la politicile sale de confidenţialitate şi siguranţă.

12 aug. 2021, 23:35
TikTok anunţă schimbări pentru protejarea adolescenţilor. Care sunt noile măsuri
TikTok anunţă schimbări pentru protejarea adolescenţilor

TikTok anunţă schimbări pentru protejarea adolescenţilor. Reţeaua de socializare a declarat că modificările, destinate utilizatorilor cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, vor fi lansate la nivel global în următoarele luni.

Citeşte şi: YouTube Shorts e disponibil în România. Cum vrea Google să rivalizeze TikTok și Instagram Reels

TikTok anunţă schimbări pentru protejarea adolescenţilor

O primă măsură ce va fi implementată este o fereastră pop-up care le cere adolescenţilor cu vârsta de sub 16 ani să aleagă cine le poate vizializa videoclipurile înainte de a le putea posta.

Procesul de realizare a unui TikTok este distractiv şi creativ – alegerea muzicii, alegerea efectelor şi obţinerea corectă a tranziţiilor – dar este la fel de important să alegeţi cu cine va fi împărtăşit acel videoclip”, se precizează într-o postare a companiei.

De asemnea, conţinutul realizat de copii cu cu vârsta sub 16 ani nu va putea fi descărcat, iar setările de mesagerie directă pentru conturile de 16 şi 17 ani vor fi setate automat la opţiunea „nimeni”. Utilizatorii având opţiunea să schimbe acestă setare.

O altă măsura va fi limitarea notificărilor de tip push. TikTok a spus că va reduce perioada de timp în care sub 18 ani pot să primesc acest tip de notificări. Cei cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani nu vor mai primi notificări de tip push dupăora 21:00 în timp ce cei cu vârsta de 16 şi 17 ani de la ora 22:00, scrie Mediafax.


loading...