TIMES: Agentul neurotoxic folosit în cazul Skripal provine de la o bază din sud-vestul Rusiei

Eşantionul de agent neurotoxic de concepţie sovietică nivicioc folosit în otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, în Anglia, provine dintr-un centru de cercetare militară din sud-vestul Rusiei, dezvăluie Times, scrie Reuters.

06 apr. 2018, 06:39
TIMES: Agentul neurotoxic folosit în cazul Skripal provine de la o bază din sud-vestul Rusiei

Potrivit site-ului ziarului londonez, serviciile de informaţii britanice au organizat o reuniune cu aliaţii lor pentru a-i informa că au legat gazul neurotoxic folosit pe 4 martie la Salisbury, în sud-vestul angliei, de baza militar rusă Şihani.

În această reuniune, serviciile britanice de informaţii au avansat că centrul de cercetare militară din baza rusă a efectuat, de zeci de ani, teste vizând să determine dacă nocivioc poate să fie folosit în asasinate în străinătate, scrie în ediţia de joi Times.

Yulia Skripal, fiica fostului spionului rus, îşi revine „pe zi ce trece”, conform poliţiei

Otrăvirea lui Serghei Skripal a provocat cea mai gravă criză diplomatică între Rusia şi Occident de după Războiul Rece. Moscova dezminte orice implocare în acest caz.

Fiica fostului agent dublu rus, Iulia, s-a exprimat pentru prima oară de la tentativa de asasinat, într-un comunicat difuzat de poliţia britanică. Ea spune că se reface după acest atac, subliniind ”caracterul oarecum derutant” al acestuia.