Timişoara se pregăteşte de scenariul roşu. Rata de infectare se apropie de 3 la mia de locuitori

Rata de infectare în Timişoara era, marţi, de 2,79 la mia de locuitori, potrivit Prefecturii Timiş. În aceste condiţii, oraşul de pe Bega se pregăteşte de intrarea în scenariul roşu. 

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 13:09
Timişoara se pregăteşte de scenariul roşu. Rata de infectare se apropie de 3 la mia de locuitori

Timişoara se aşteaptă intrarea în scenariul roşu, întrucât rata de infectare se apropie de 3 la mia de locuitori. Mai exact, rata de infectare în Timişoara era, marţi, de 2,79 la mia de locuitori, potrivit Prefecturii Timiş citat de Agerpres.

De asemenea, Inspectoratul Şcolar Timiş a anunţat, miercuri, o creştere a numărului elevilor şi profesorilor infectaţi cu SARS-CoV-2 şi care sunt spitalizaţi.

În doar două zile, numărul elevilor internaţi cu COVID a crescut de la 31 la 51, iar al cadrelor didactice, de la 25 la 33. De asemenea, mai sunt internaţi 11 angajaţi din rândul personalului nedidactic, faţă de nouă, la raportarea anterioară.

Până acum 46 de şcoli şi grădiniţe au intrat în scenariul roşu.

„În momentul în care vom fi anunţaţi de Direcţia de Sănătate Publică că Timişoara este în scenariul roşu, toate unităţile de învăţământ vor solicita Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă trecerea în scenariul roşu, cu activitate online. Este clar că ne apropiem încet de scenariul roşu, de la 31 de unităţi de învăţământ în acest scenariu (zilele trecute, n.r.) am ajuns acum la 47, spre dublu. Evident că toată Timişoara va intra în scenariul roşu, în contextul în care în municipiu se află 51% din populaţia şcolară, respectiv 47.983 elevi şi preşcolari (din totalul de 97.409, n.r.). Majoritatea unităţilor de învăţământ din Timişoara sunt pregătite să predea în scenariul online”, a afirmat, marţi, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.


loading...
Partenerii noștri