Timişoara va intra în CARANTINĂ. Primarul Dominic Fritz: „E puţin probabil că vom putea evita o carantinare”

Coeficientul de infectare cu noul coronavirus în Timişoara este de aproape 6 la mia de locuitori. Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat că este puţin probabil să se poată evita carantinarea oraşului. "Scopul este să salvăm cât de multe vieți este posibil", a spus noul edil.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 10:28
Timişoara va intra în CARANTINĂ. Primarul Dominic Fritz: „E puţin probabil că vom putea evita o carantinare”

Primarul Dominic Fritz a anunțat că în Timișoara a fost înregistrată o rată de aproape 6 la mia de locuitori infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile.

„Asta înseamnă că intrăm într-un scenariu de creștere exponențială și trebuie să spun că, din păcate, este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a orașului și, de fapt, a întregii zone periurbane. Ieri (luni – n.r.), DSU, prin domnul secretar de stat, a dat o comunicare ca localitățile care depășesc rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori ar trebui să trimită analiza privind impunerea măsurii de carantină sau justificarea pentru neinițierea carantinării. Asta înseamnă că o să fim confruntați foarte curând cu această decizie”, a spus Dominic Fritz, conform Mediafax.


Dominic Fritz: „Scopul principal e să putem să sărbătorim un Crăciun cât de cât normal”

Primarul Timişoarei susţine că nimeni nu va putea lua uşor decizia carantinării.

„Dacă privim cifrele în față, atunci dacă realizăm că oricum la un moment dat o să trebuiască să carantinăm zona metropolitană Timișoara. Poate e mai bine decât mai târziu, pentru că bineînțeles, cu fiecare zi ce cresc infectările este mai greu să le limităm. Cred că scopul principal trebuie să fie să putem la sfârșitul lui decembrie să putem să sărbătorim un Crăciun cât de cât normal și scopul trebuie să fie să salvăm cât de multe vieți, iar pentru asta trebuie să dezbatem aceste măsuri”, a mai spus noul edil al Timișoarei.

Paturile ATI pentru pacienţii COVID, ocupate aproape în totalitate în Timişoara

Primarul Dominic Fritz a mai precizat că Timişoara se confruntă cu o situaţie destul de difcilă în spitale.

În Spitalul „Victor Babeș”, care tratează pacienții COVID, nu mai există niciun pat ATI liber, în timp ce paturile non-ATI sunt ocupate 98%.

DSP Timiș a avizat, marți, încă 50 de paturi în plus într-o clădire din Spitalul Municipal, din care 18 au și priză de oxigen, a mai spus Fritz.

Incident REVOLTĂTOR în judeţul Timiş! Poliţist atacat cu cuţitul fiindcă i-a atras atenţia unui bărbat să poarte masca