„Separarea puterilor nu e o problemă în România, a fost clădit un sistem judiciar foarte puternic şi cred că românii pot fi mândri. Atacurile la adresa justiţiei, în presă şi în dezbateri, riscă să creeze impresia în rândul opiniei publice că e o problemă cu justiţia. Opinia Comisiei e că nu este o problemă. Sigur, pot exista îmbunătăţiri”, a mai spus prim vicepreşedintele CE. 
 
El a mai spus că i-a transmis premierului, care şi-a exprimat dorinţa de ridicare a MCV înainte ca România să preia preşedinţia europeană, că nu este imposibil, dar este nevoie de respectarea condiţionalităţilor. Întrebat dacă consideră că România a făcut paşi înapoi în ce priveşte lupta anticorupţie, Timmermans a afirmat că în unele zone s-a bătut pasul pe loc.
 
„Nu suntem satisfăcuţi cu progresele făcute, nu a fost destul progres, în unele zone s-a bătut pasul pe loc, dar acest lucru se poate rezolva. Mă simt încurajat de întâlnirile de azi, în Parlament şi în Guvern există o dorinţă de a face progrese”, a spus el.