Timmy Thomas a murit. Toată lumea i-a fredonat hiturile

Cântăreţul R&B Timmy Thomas, cunoscut pentru interpretarea melodiei „Why Can’t We Live Together”, a murit.

15 mart. 2022, 15:30
Timmy Thomas a murit. Toată lumea i-a fredonat hiturile

Timmy Thomas, a cărui melodie anti-război „Why Can’t We Live Together” a fost un hit mondial în 1973, a murit la vârsta de 77 de ani, scrie The Guardian.

Cauza morţii nu a fost dezvăluită. Familia a scris pe pagina sa de Facebook: „Cu apreciere şi recunoştinţă, familia vă mulţumeşte pentru rugăciuni, sprijin, cuvinte preţioase şi alte expresii de dragoste şi bunătate în această perioadă”.

Un militar român aflat în misiune în Kosovo a murit. Avea doar 43 de ani şi urma să se întoarcă acasă
Cu acordurile sale de orgă, ritmul rudimentar de tobe şi vocea sinceră a lui Thomas, „Why Can’t We Live Together” rămâne una dintre cele mai frapante şi minimaliste melodii R&B din anii 1970. A ajuns pe locul 3 în SUA şi pe locul 12 în Marea Britanie.

Versiuni notabile ale melodiei sunt cântate de Sade, pe multi-premiatul album de debut din 1984 „Diamond Life”; MC Hammer pe „Too Legit to Quit” din 1991; Steve Winwood pentru „About Time” din 2003 şi Lonnie Liston Smith cu Iggy Pop, lansat în 2021.

Thomas s-a născut în Indiana în 1944, fiind unul dintre cei 12 fraţi ai familiei. A studiat jazz-ul cu Cannonball Adderley şi Donald Byrd, dar a continuat să cânte muzică soul după studii de muzică la Lane College din Jackson, Tennessee, având sesiuni cu Stax Records şi cu casa de discuri Goldwax, unde a înregistrat primele single-uri solo.

Victor Ciutacu: „Mama mea a crescut la Harkov într-o familie de evrei, al cărei rabin a murit îngropat de viu”
S-a stabilit la Miami şi a început să lucreze ca profesor – şi chiar în timpul pregătirii pentru un curs a fost inspirat să scrie „Why Can’t We Live Together”, după o emisiune radio de la Walter Cronkite care a anunţat zeci de mii de morţi de ambele părţi în războiul din Vietnam.