Ţine cont de aceşti paşi ca să slăbeşti, ţinând post

Postul este o cale de a te primeni sufletește, prin cumpătare și lipsire de tot ceea ce aduce plăcerea - inclusiv de plăcerea culinară. Tocmai această înfrânare îți crește șansele să scapi de kilogramele în plus.

RomaniaTV.net
05 dec. 2016, 14:01
Ţine cont de aceşti paşi ca să slăbeşti, ţinând post

Restricțiile alimentare din timpul postului presupun o reducere a aportului caloric, ceea ce atrage o scădere a greutății corporale – dar te poate aduce și în situația de a suferi de carențe de vitamine și minerale sau de a pierde masă musculară. Mai mult, corpul intră într-o etapă de conservare, arzând caloriile mai încet.

Prin reducerea metabolismului, crește riscul de a lua din nou în greutate după finalizarea postului. De aceea, este necesar să nu-ți lipsească alimente care suplinesc lactatele, brânzeturile și carnea.

Previi pofta de dulce cu legume uscate

Fasolea boabe, lintea, năutul, mazărea îți acoperă necesarul zilnic de proteine și de fibre, în lipsa alimentelor „de dulce”. Un alt atu al lor, de luat în considerare mai ales dacă vrei să slăbești, este acela că scad pofta de mâncare exagerată, alungându-ți gândul de la tentațiile culinare, inclusiv de la dulciuri.

Ca să alungi pofta de deserturi, sporește cantitatea de fructe în stare crudă, de legume și cereale care conțin amidon rezistent, cum sunt cartofii copți, orezul brun, ovăzul, quinoa, müsli. Toate au puține calorii, se digeră lent și nu amenință să crească nivelul glicemiei, factor de risc al obezității.

Citeşte şi  Alimente sănătoase pe care n-ar trebui să le mănânci

Scazi aportul de carbohidrați

Vei reuși să slăbești în mod sănătos în timpul postului dacă nu cazi în capcana de a mânca mai multe alimente cu carbohidrați.

Pastele, produsele de patiserie de post, biscuiții, covrigeii, cartofii, pâinea te îngrașă dacă sunt consumate în exces, te lipsesc de grăsimi bune, de vitamine și minerale. De aceea, consumă alimente cât mai diverse. Include în dietă fructe de sezon, legume crude, preparate la aburi sau la cuptor, semințe, nuci, pește (în zilele în care se permite).

Folosești alimente cu rol depurative

Legumele și fructele intens colorate, roșii, portocalii, verzi, violee, dar și negre au un conțint ridicat de antioxindanți care combat îmbătrânirea cauzată de acțiunea oxidativă a rdicalilor liberi și stimulează procesul de ardere a grăsimilor.

Sfecla, morcovii, ridichea, varza roșie, ceapa roșie, citricele intensifică procesul natural de detoxificare, ajutând ficatul să se debaraseze de toxine și organele vitale să-și regăsească echilibrul pierdut în urma unui tratament medicamentos, a trecerii la sezonul rece, a poluării.

Cele mai bune alimente contra cancerului