Tineri ucişi de urs în sălbăticie. Cuplul făcea frecvent expediţii în mijlocul naturii ca să intre în contact cu animalele sălbatice

Un bărbat şi iubita lui au fost ucişi de urs în mijlocul sălbăticiei, iar ultimele clipe din viaţa lor au fost surprinse într-o înregistrare audio.

09 mai 2021, 20:34

Tineri ucişi de urs. Timothy Treadwell îşi căpătase porecla de „Grizzly Man” ca urmare a pasiunii pentru urșii bruni. Împreună cu prietena sa, Amie Huguenard, mergea frecvent în expediţii. Bărbatul era un mare iubitor al naturii, ecologist și fondator al unei fundații pentru apărarea urșilor. Din aceste motive, Timothy căuta să intre adesea în contact cu animalele periculoase, potrivit Daily Star.

Tineri ucişi de urs în sălbăticie

Rămăşiţele celor doi au fost descoperite de pilotul de elicopter care venise să-i preia după un weekend petrecut în mijlocul naturii, într-o pădure din Alaska.

Cortul celor doi era rupt, mâncarea neatinsă iar încălțămintea cuplului era așezată în fața intrării în cort. Pilotul a chemat ajutoare bănuind ce se întâmplase acolo. Echipa a descoperit o privelişte înfiorătoare: resturi din cadavrele celor doi tineri, care poposiseră peste noapte în sălbăticie cu dorinţa de a intra în contact cu urșii. Dintr-o movilă de iarbă și crenguțe, ieșeau câteva degete și un braț. Capul bărbatului, prins de o bucată din coloana vertebrală, a fost găsit în apropiere. Oamenii au descoperit, apoi, şi brațul său drept, care mai avea ceasul de mână.

Ultimele clipe de viaţă ale cuplului, înregistrate pe o cameră video

Scena atacului ursului a fost înregistrată pe camera video pe care Tim o purta cu el, însă doar audio. Nu apucase să scoată capacul de pe obiectiv.

„Grizzly man” venea cu cortul în mijlocul urșilor sălbatici din Alaska de 13 veri la rând. Acesta fusese dependent de alcool şi de droguri şi susţinea că se simte mult mai în siguranță în mijlocul fiarelor decât în mijlocul oamenilor.

Atacul a avut loc în vara anului 2003, dar detalii despre acesta au fost publicate acum de presa britanică, după ce au apărut într-un documentar.

Ulterior, ursul a fost împușcat, iar din stomacul său s-au strâns patru saci cu rămășițe umane.