Câţi bani a primit familia unui bărbat din Mureş, ucis de urs. Victima se afla la pescuit

Câţi bani a primit familia unui bărbat din Mureş, ucis de urs. Doi copii au rămas fără tată, după ce părintele lor a plecat la pescuit. Acolo, a avut ghinionul să pice în ghearele unui urs şi nu a mai scăpat cu viaţă.

03 aug. 2022, 15:43
Câţi bani a primit familia unui bărbat din Mureş, ucis de urs. Victima se afla la pescuit
Câţi bani a primit familia unui bărbat din Mureş ucis de urs

Câţi bani a primit familia unui bărbat din Mureş, ucis de urs. Victima era secretar al comunei Măgherani, Kiss Laszlo. Bărbatul a fost atacat și ucis de urs în ziua în care acesta a mers la pescuit la râul Târnava Mică. Familia a alertat autoritățile după o perioadă de timp în care acesta nu a mai răspuns la telefon.

Citeşte şi: Tânăr de 19 ani, sfâşiat de urs în Harghita. Preşedinte CJ: „Cât timp mafia ursului există şi este alimentată, suntem cu mâinile legate!”

Câţi bani a primit familia unui bărbat din Mureş, ucis de urs

Corpul secretarului a fost găsit la o distanță de aproximativ 150m de râu, acesta fiind desfigurat de o ursoaică. În urma celor întâmplate, familia bărbatului a decis să acționeze în judecată Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În urma procesului, tribunalul Mureș a hotărât în luna iulie ca Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor sa fie obligat să plătească pentru fiecare membru al familiei suma de 80.000 de euro cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciu moral, potrivit Antena3.ro.

De asemenea, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor trebuie să plătească soției victimei suma de 13.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Din primele informații, se pare că decizia nu este, însă, definitivă.