Tinerii care au bătut cu sălbăticie un bătrân într-un pasaj din Braşov, condamnaţi la ani grei de închisoare

Cei doi tineri care au bătut crunt, în noaptea de 30 spre 31 martie, un bărbat în vârstă de 66 de ani în pasajul Rainbow din municipiul Braşov, au fost condamnați la 6 ani, respectiv la 5 ani de închisoare. Decizia Tribunalului Braşov nu este definitivă.

RomaniaTV.net
21 nov. 2018, 13:23
Tinerii care au bătut cu sălbăticie un bătrân într-un pasaj din Braşov, condamnaţi la ani grei de închisoare

Magistrații Tribunalului Brașov au respins cererile de schimbare a încadrării juridice formulate de inculpaţi și i-au condamnat pentru tentativă la omor, informează mytex.ro. Astfel, Adrian Ceplinsche a primit 6 ani, o lună și 10 zile de închisoare, pentru tentativă la omor și port fără drept de obiecte periculoase.

De asemenea, s-a dispus pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi (de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme) pe o durată de 5 ani.

Celălalt inculpat, Mihai Constantin Mircea, a fost condamnat la 5 ani de închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor.

Pe de altă parte, cei doi au fost achitați pentru „tulburare a ordinii şi liniştii publice”.

Pe latură civilă, instanța a dispus ca tinerii să plătească, în solidar, 10.584 lei Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, cu titlu de prestaţii medicale acordate victimei, iar bătrânului bătut – 5.000 euro, cu titlu de daune morale. Instanța a respins restul pretenţiilor formulate de partea civilă Neculai Dumitru.