Tinerii citesc mai mult în izolare din cauza pandemiei de coronavirus. Ce au descoperit cercetătorii britanici

Cititul a luat amploare în Marea Britanie în condiţiile în care milioane de oameni sunt nevoiţi să se izoleze pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus. Aproape jumătate dintre tinerii britanici au declarat că petrec mai mult timp citind cărţi pentru a se delecta cât timp stau în casă, conform unui studiu realizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 13:18
Tinerii citesc mai mult în izolare din cauza pandemiei de coronavirus. Ce au descoperit cercetătorii britanici

Agenţia pentru citit (The Reading Agency), care promovează beneficiile lecturii, a realizat un studiu în care au fost intervievaţi peste 2.000 de tineri din Marea Britanie cu prilejul Zilei Internaţionale a Cărţii, conform penguin.co.uk.

Potrivit cercetării, 31 la sută dintre persoane au declarat că, pe fondul crizei de coronavirus, citesc mai multe cărţi.

45 la sută dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au mărturisit că au recurs la lectură de când autorităţile i-au obligat să se izoleze din cauza pandemiei de COVID-19. Dintre aceştia, 36 la sută citesc cărţile de non-ficţiune, în vreme ce 20 la sută le preferă pe cele crime-fiction. Doar 16 la sută au ales literatura clasică.

„A devenit ceva ce a ajuns să mă pasioneze, am vrut să citesc în continuare din entuziasm. Ajută să treacă timpul şi învăţ lucruri noi”, a spus o tânără de 20 de ani, conform sursei citate.

Zilei Internaţionale a Cărţii este celebrată în fiecare an pe 23 aprilie. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, au fost organizate mai multe evenimente online pentru a promova cluburile de lectură.

Drama unui român din Spania. A participat la înmormântarea mamei pe WhatsApp. „Am plâns ca un câine”