Tinerii liberali acordă Regelui Mihai premiul pentru cea mai lungă carieră în slujba libertăţii

Tinerii liberali i-au acordat Regelui Mihai, la Gala TNL, premiul "Născut liber" pentru "Cea mai lungă carieră în slujba libertăţii", fostul suveran exprimând, în mesajul transmis pentru acest eveniment, speranţa ca anul acesta să aducă "respect şi etică în instituţii".

RomaniaTV.net
10 mart. 2012, 17:46
Tinerii liberali acordă Regelui Mihai premiul pentru cea mai lungă carieră în slujba libertăţii

Tinerii liberali au aplaudat în picioare, timp de mai multe minute, scandând numele Regelui Mihai.

Reprezentanţii Casei Regale au citit un mesaj transmis de regele Mihai, fostul suveran nefiind prezent la eveniment.

„Sper ca anul acesta să aducă respect şi etică în instituţii, simţ al datoriei şi altruism în viaţa publică. Valorile şi competenţa ar trebui să fie criteriile noastre. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor publice şi în regulile lor”, a transmis Regele Mihai.

Mesajul a amintit importanţa pe care regele a acordată evenimentelor prilejuite de jubileul de 90 de ani. „Această dovadă de iubire şi de preţuire (…) a fost o alinare pentru toate suferinţele şi necazurile pe care a trebuit să le trecem cu toţii în ultimele decenii”, a transmis fostul suveran.

„Felicit pe cei care au reuşit performanţe economice, mai ales micii întreprinzători şi companiile mijlocii. Felicit pe tineri şi pe profesorii din universităţi, licee şi şcoli, care au continuat munca lor în ciuda greutăţilor. Felicitări celor din agricultură care au reuşit să meargă mai departe, deşi rămaşi fără resurse şi încurajare. Felicitări funcţionarilor publici, diplomaţilor, militarilor, oamenilor de artă pentru stăruinţa lor în a-şi face datoria, deşi puternic încercaţi de lipsa banilor şi descurajaţi instituţional. Sunt mâhnit de toate momentele grele prin care mamele, oamenii bătrâni sunt nevoiţi să treacă. Felicit românii care ştiu că au făcut ceva bun pentru ca ţara lor să meargă mai departe”, a mai transmis Regele Mihai.

Premiul a fost acordat de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care a vorbit despre demersurile făcute de PNL pentru aducerea Regelui Mihai în Parlament. „Am avut posibilitatea să contribui la acest eveniment care a marcat viaţa politică a anului 2011 şi care ne-a permis să facem comparaţia între ceea ce este azi preşedintele României şi cum ar trebui să fie. Cum ar trebui să fie ne-a arătat Regele Mihai”, a spus Tăriceanu.

Din partea Casei Regale au fost prezenţi la eveniment Alexandru Oprean, cancelar, Liana Greavu, asistent personal al Principesei Margareta şi Nicoleta Ifrim, secretar al Casei.

Tinerii liberali s-au reunit, sâmbătă seară, la Palatul Parlamentului, la cea de a VII-a ediţie a Galei a Tineretului Naţional Liberal. La eveniment sunt prezenţi şi liderii PNL, printre care preşedintele partidului, Crin Antonescu, precum şi seniorii liberali Mircea Ionescu-Quintus şi Radu Câmpeanu.