Tinerii reţinuţi în cazul persoanelor găsite carbonizate într-o maşină, arestaţi de Tribunalul Gorj

Cei patru tineri, între care unul minor, reţinuţi în cazul celor două persoane găsite carbonizate într-o maşină incendiată în localitatea mehedinţeană Meriş au fost arestaţi preventiv, în noaptea de joi spre vineri, de Tribunalul Gorj, pentru omor deosebit de grav, tâlhărie şi profanare de morminte.

RomaniaTV.net
31 mai 2013, 08:26
Tinerii reţinuţi în cazul persoanelor găsite carbonizate într-o maşină, arestaţi de Tribunalul Gorj

Magistraţii Tribunalului Gorj au emis, în noaptea de joi spre vineri, mandate de arestare preventivă pe numele celor patri tineri din Motru, cu vârste cuprinse între 17 ani şi 22 de ani, potrivit Mediafax.

„Tribunalul Gorj a admis propunerea făcută de procurorul de caz al Parchetului Curţii de Apel Craiova. Astfel, cei patru au primit mandate de arestare preventivă după cum urmează: cei trei majori au primit mandate pentru 29 de zile, iar suspectul minor mandat pentru 19 de zile. Ei sunt cercetaţi pentru omor deosebit de grav, tâlhărie, distrugere şi profanare de morminte”, a declarat procurorul Tena Tulitu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Craiova.

Decizia instanţei gorjene nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Cei patru suspecţi din judeţul Gorj au fost reţinuţi în noaptea de miercuti spre joi, în cazul celor două persoane găsite carbonizate într-o maşină incendiată în localitatea mehedinţeană Meriş.

Surse din rândul anchetatorilor declarau, joi, că în noaptea de luni spre marţi, când a avut loc crima, cei patru suspecţi urmau să se întâlnească cu tânărul de 28 de ani, găsit carbonizat în maşină, care făcea trafic cu droguri.

Suspecţii ar fi cerut o cantitate de mefedronă în valoare de 2.000 de lei, iar în momentul în care s-au întâlnit cu tânărul de 28 de ani, care era însoţit de o femeie de 25 de ani din Turceni, au cumpărat droguri în valoare de doar 200 de lei. Ulterior, între suspecţi şi victime ar fi izbucnit un conflict, în urma căruia atât femeia cât şi bărbatul găsiţi carbonizaţi ar fi fost loviţi cu leviere în cap, în apropierea localităţii Motru.

Aceleaşi surse precizau că victimele nu au decedat la Motru, ci au fost urcate în maşină aproape inconştiente, fiind transportate în zona lacuri din apropiere de localitatea Meriş. Aici, autoturismul a rămas blocat în terenul mlăştinos, iar când suspecţii au văzut că nu reuşesc să înainteze cu maşina au decis să-i dea foc, cu cele două victime în interior.

Ulterior, cei patru tineri au încercat să scape de probe, poliţiştii din Mehedinţi găsind la locuinţa unei tinere, care a fost audiată miercuri noapte, dar nu a fost reţinută, prosoape pătate cu sânge şi o geacă purtată de unul dintre suspecţi în momentul crimei. De asemenea, într-o fântână şi într-un canal din apropierea oraşului Motru, au fost găsiţi adidaşi ai suspecţilor şi o plasă cu haine.

În timpul audierilor de miercuri noapte, unul dintre suspecţi, un adolescent de 17 ani, a recunoscut crima.

În urma necropsiei, s-a stabilit că victimele au avut o moarte violentă după ce le-au fost aplicate mai multe lovituri în zona capului.

Marţi, un bărbat a sunat la 112, anunţând că la marginea localităţii Meriş, în zona denumită „Lacuri”, este o maşină incendiată, în care se află cadavrul carbonizat al unei persoane.

Astfel, o echipă de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Mehedinţi a plecat la faţa locului pentru cercetări, descoperind că este vorba despre două cadavre.

Surse din cadrul anchetei declarau că fragmentele de oase umane au fost găsite atât în interiorul autotrismului incendiat cât şi în portbagaj.

Ulterior, oamenii legii au stabilit că tânărul al cărui cadavru a fost găsit carbonizat era din Filiaşi, judeţul Dolj, şi avea 28 de ani, el aflându-se la volanul maşinii incendiate.

Tânărul era cunoscut în rândul poliţiştilor ca făcând trafic cu substanţe etnobotanice, iar cu o seară înainte ca maşina să fie găsită incendiată şi-a sunat tatăl pentru a-i spune că pleacă la Turceni, judeţul Gorj, unde avea întâlnire cu o tânără, mai precizau sursele citate.

De altfel, una dintre persoanele audiate de poliţişti în cursul zilei de marţi declara că tânărul a fost văzut ultima dată luni seară, în compania unei tinere din Turceni.

Sursele citate mai spuneau că unele fragmente de oase umane, găsite în portbagaj, ar aparţine femeii.

Totodată, anchetatorii au stabilit că maşina incendiată este înmatriculată pe numele unei firme din Bulgaria