Tipuri de PEŞTE pe care este bine să-l eviţi

Apele oceanelor lumii nu mai sunt ce-au fost. Contaminate industrial, apele nu mai pot fi "casa" unui peste sanatos, pe care sa-l consumam fara probleme. In plus, alte tipuri de peste sunt pe cale de disparitie si nu este incurajat consumul. Vezi mai jos ce tipuri de peste ar fi bine sa-l eviti.

09 dec. 2013, 21:14
Tipuri de PEŞTE pe care este bine să-l eviţi

Somn din import

Majoritatea somnului din import de pe piata provine din Vietnam, tara care este recunoscuta pentru utilizarea antibioticelor in crescatorii. Se recomanda in schimb, pestele de productie interna sau crapul asiatic.

Cod de Atlantic

Pentru ca a fost declarat pe cale de disparitie, codul de Atlantic a fost pus pe lista speciilor protejate de autoritati. Este recomandat, in schimb, codul de Pacific.

Calcan de Atlantic

Ca si codul, calcanul de Atlantic a fost trecut pe lista speciilor protejate, intrucat numarul lor a ajuns la mai putin de 1% din cantitatea sustenabila pentru pescuitul pe termen lung. Este recomandat in schimb halibutul, somnul sau tilapia.

Rechin

Rechinul se afla in varful lantului trofic, deci exista un pericol destul de mare ca pestele sa fie contaminat cu mercur. Mai mult decat atat, numarul rechinilor este in continua scadere, ceea ce pune in pericol ecosistemul . Sunt recomandati in schimb halibutul de Pacific si macroul de Atlantic.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro


loading...