TIR-ul implicat în accidentul din Ungaria îi aparţine unui poliţist condamnat pentru omor din culpă

TIR-ul care a provocat accidentul cu 14 morţi din Ungaria aparţine firmei unui fost poliţist de frontieră din Arad, Alexandru Frăţilă. Acesta a părăsit sistemul după ce a fost condamnat pentru că a ucis un om pe trecerea de pietoni.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 10:15
TIR-ul implicat în accidentul din Ungaria îi aparţine unui poliţist condamnat pentru omor din culpă

TIR-ul care a provocat tragedia de noaptea trecută în Ungaria îi aparţine firmei Transalex, al cărui proprietar este un fost poliţist de frontieră din Arad, Alexandru Frăţilă, care a ucis un om pe trecerea de pietoni.

„A fost condamnat la doi ani cu suspendare pentru ucidere din culpă. A fost implicat într-un accident în care un om a murit pe trecerea de pietoni. Am hotărât că nu mai poate face parte din sistem”, potrivit adevarul.ro.

Celălalt acţionar al Transalex, Maria Frăţilă, a declarat că şoferul nu ar fi trebuit să aibă probleme din cauza oboselii. „Șoferul era angajat al firmei noastre de peste un an. Nu pot să îmi explic ce s-a întâmplat. Nu se poate pune în discuție faptul că a fost obosit. Se întorsese din ultima cursă joi seara, deci avusese suficient timp să se odihnească. A plecat în urmă cu două ore înainte de a se petrece accident din Arad. Se îndrepta spre Germania, unde transporta material metalic și lemnos pentru o firmă de-acolo”, a mai spus Maria Frăţilă.

Şoferul era angajat la firma fostului agent de Poliţie de aproximativ un an şi nu a avut niciodată probleme.

Vă reamintim faptul că 14 români şi-au pierdut viaţa într-un grav accident produs în Ungaria. Un microbuz care venea din Spania s-a ciocnit cu un tir care plecase din Arad. Printre victime se numără şi trei copii, cu vârste între 7 şi 14 ani. Presa maghiară a prezentat imagini de la accident: şoferul tirului a adormit la volan, a intrat pe contrasens şi a lovit microbuzul. Alte două persoane au fost grav rănite, fiind spitalizate la Szeged.

În ancheta care a fost deschisă s-au implicat şi poliţiştii din judeţul Timiş.