Ţiriac, despre mitingul diasporei: Îi aşteptăm în ţară mâine dimineaţă. Covrigii s-au terminat din coadă, câini sunt peste tot

Vineri este așteptat unul dintre cele mai mari proteste din România. Mitingul la care vor participa românii din diaspora a fost comentat și de Ion Țiriac, care îi așteaptă să se întoarcă definitiv în țară.

RomaniaTV.net
08 aug. 2018, 15:05
Ţiriac, despre mitingul diasporei: Îi aşteptăm în ţară mâine dimineaţă. Covrigii s-au terminat din coadă, câini sunt peste tot

„Îi aşteptăm în ţară mâine dimineață, dacă nu mâine, poimâine. Este întrebarea ce mi s-a pus acum 3-4 ani `câţi refugiaţi să luăm în ţară?` şi am spus 3-4 milioane. Şi toată lumea a fost şocată, cum 3-4 milioane?

4 milioane cei care sunt afară, pe românii ăia îi vreau inapoi. Pe ăia îi consider refugiați, iar dacă tara va merge mai bine e foarte posibil să se întoarcă, mai repede. Covrigii s-au terminat din coadă, câini sunt peste tot.”, a spus Țiriac.

Peste 120.000 de persoane au tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II în weekend, majoritatea fiind înregistrate la intrarea în ţară, unde coloanele de maşini de pe autostrada pan-europeană au ajuns la zece kilometri, anunță Digi24.

Cele mai multe dintre persoanele care au venit în România sunt muncitori români stabiliţi în ţări europene, care afirmă că s-au întors acasă fie pentru a petrece vacanţa, fie pentru protestul anunţat de românii din diaspora în 10 august, în Piaţa Victoriei.

Cifrele sunt duble faţă de un weekend din luna iunie, iar dintre cei care au venit în ţară, cei mai mulţi sunt muncitori români care lucrează în ţări europene. Ei le-au declarat jurnaliştilor că au venit atât pentru a-şi petrece concediul alături de familii, cât şi pentru a participa la protestul diasporei, din 10 august.


loading...