Tişe: PDL cere modificarea statului parlamentarilor pentru a elimina votul secret şi superimunitatea

Senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al PDL, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că partidul său cere modificarea statutului parlamentarilor pentru a fi eliminate superimunitatea acestora şi votul secret, relatează Agerpres.

RomaniaTV.net
20 feb. 2014, 11:00
Tişe: PDL cere modificarea statului parlamentarilor pentru a elimina votul secret şi superimunitatea

‘PDL cere USL modificarea Statutului parlamentarilor astfel încât imunitatea parlamentarilor să se menţină strict doar la declaraţii politice şi să se elimine superimunitatea, cum a fost cea din cazul deputatului PSD Vlad Cosma’, a afirmat Tişe.

Tişe a cerut şi eliminarea votului secret.

‘De asemenea, cer USL eliminarea din textul Statutului parlamentarilor a votului secret, care nu se justifică în Parlament. Oamenii trebuie să ştie cum a votat fiecare parlamentar, să nu mai fie 222 de supermani politruci, care să spună stop justiţiei, cum a fost votul în cazul deputatului Vlad Cosma, care este o nouă palmă dată justiţiei şi duce la decredibilizarea justiţiei’, a mai afirmat Alin Tişe.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat luni împotriva încuviinţării arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă.

Au fost 222 de voturi împotrivă şi 105 voturi pentru arestarea parlamentarului social-democrat. Votul a fost secret cu bile.