Titi Aur, despre poliţistul care a ucis o fetiță şi a accidentat alta: Nici n-a realizat că a lovit două persoane! Era ABSENT!

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a vorbit despre accidentul provocat de un poliţist al Secţiei 5 din Bucureşti pe o stradă din Sectorul 1, în urma căruia o fată a murit şi alta este grav rănită.

18 ian. 2022, 11:52
Titi Aur, despre poliţistul care a ucis o fetiță şi a accidentat alta: Nici n-a realizat că a lovit două persoane! Era ABSENT!

Titi Aur este de părere că poliţistul care a provocat accidentul în care a murit Raisa, iar prietena ei a fost grav rănită, a fost distras la volan.

„Acest polițist, când a făcut accidentul, era în timpul unor distrageri. Distragerile pot fi așa: vorbit la telefon, o discuție aprinsă, casetofonul sau pur și simplu un gând profund. Aceste lucruri se întâmplă pentru că cel de la volan consideră în primul rând că lui nu i se poate întâmpla. Un curs de conducere defensivă făcut corect, făcut adevărat, după o programă corectă, are mai multe roluri. Unul din rolurile cursului este upgradarea, aducerea conducătorului la zi, atât din punct de vedere legislativ, cât și din punct de vedere tehnic, cu evoluțiile tehnice, pentru că mașinile evoluează.

Citeşte şi: Tatăl Raisei, fetiţa omorâtă de poliţist pe trecerea de pietoni, rupe tăcerea. „A dat în copilul meu cu piciorul ca într-un câine”

Un al doilea scop este acel rol de protecție a muncii. În toate meseriile se învață cum să faci ca să nu faci accident, și când vorbim de condusul mașinii trebuie să învățăm anumite lucruri sau să ni se aducă aminte anumite lucruri”, a declarat Titi Aur, în direct la B1 TV.

Citeşte şi: Scrisoare emoţionantă a unei adolescente după moartea Raisei, fata ucisă de un poliţist pe o trecere de pietoni din Bucureşti: „Îmi doresc să mă călăuzeşti pe mine şi pe toţi pe care îi iubeşti să facă tot ce e bine”

Întrebat dacă putea fi evitat accidentul, Titi Aur a spus că doar ancheta va stabili acest lucru.

„Din punct de vedere conducere defensivă, acest polițist, când a făcut accidentul, era în timpul unor distrageri. Distragerile pot fi așa, vorbit la telefon, o discuție aprinsă, casetofonul sau pur și simplu un gând profund, adică mergi pe stradă și te gândești la o problemă de sănătate, de dragoste, habar n-am, o problemă cu copiii la școală, nu ești prezent acolo. Părerea mea e că el nu era prezent acolo, pentru că a frânat după impact.

Mai mult, nici n-a realizat că a lovit două persoane. A văzut doar efectul, acea fetiță, din păcate, care era și decedată, Dumnezeu s-o odihnească, și reacțiile lui au fost niște instincte de fapt. Era în panică, practic a fost absent. Dacă era prezent, cel puțin ar fi frânat. Viteza nu este de 50 km/h, în zona trecerii de pietoni viteza este de 30 km/h”, a mai spus Titi Aur.