Titi Aur, despre soluția care ar putea reduce numărul de accidente mortale produse de șoferii drogați și beți

Titi Aur este de părere că cea mai bună soluție pentru ca numărul accidentelor de acest fel să fie redus este o combinație de educație preventivă cu o legislație mult mai drastică.

06 sept. 2023, 21:08
Titi Aur, despre soluția care ar putea reduce numărul de accidente mortale produse de șoferii drogați și beți

Titi Aur spune că soluția cea mai rapidă în acest sens este educația preventivă, în domeniul circulației rutiere, combinată cu o legislație mult mai drastică în privința șoferilor prinși beți sau drogați la volan.

Citește și: Greșeala uriașă pe care o fac șoferii când merg în coloană. Titi Aur: Comportament nu doar că este ilegal, dar și extrem de periculos

„Este simplu și nu trebuie inventat nimic. Trebuie se vedem ce au făcut vecinii noștrii și cum au reușit să diminueze acest adevărat flagel de pe șosele. Au împletit doua lucruri: educație rutieră, în școala, în general, dar și o școală de șoferi bine făcută, alături de campanii în instituții și firme unde se conduce. O a doua este coerciția. Poliția te oprește, iar judecătorul hotărăște dacă te poate ierta, în caz că ești la prima abatere, ori poate să-ți anuleze permisul și dreptul de a mai conduce vreodată, dacă ești la a patra sau a șaptea abatere.

Citește și: Cea mai mare greșeală pe care o fac șoferii români atunci când merg în coloană. Titi Aur: „Asta e doar în mintea ta”

Este, totuși, nevoie de un plan național, bine pus la punct. Guvernele noastre nu au ținut cont de această molimă de pe șosea. Acest domeniu nu a fost niciodată declarat prioritar de către cei aflați la cârma țării. Până când nu vom avea un plan național, să înceapă cu măsuri bine coordonate în cele două direcții, educație și coerciție, nu vom scăpa prea curând de astfel de evenimente”, a declarat Titi Aur, potrivit realitatea.net.