TITO VILANOVA a murit de cancer, la 45 de ani. Mesaje din întreaga lume

După o luptă îndelungată contra cancerului, fostul antrenor al echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, Tito Vilanova, care a ieşit din umbra prietenului său Pep Guardiola pentru a-i succeda, a decedat vineri, la 45 de ani, provocând un val de emoţii în lumea fotbalului.
Filip Stan
25 apr. 2014, 22:27
TITO VILANOVA a murit de cancer, la 45 de ani. Mesaje din întreaga lume

Trista veste a venit printr-un comunicat al Barcelonei: ‘FC Barcelona are tristeţea să informeze că Francesco ‘Tito’ Vilanova Bayo a decedat astăzi la vârsta de 45 de ani.

Vilanova, care lupta de 2 ani contra unui cancer la glanda parotidă (salivară) şi a fost operat la New York, a părăsit postul de antrenor în iulie anul trecut. ‘Clubul doreşte să-şi exprime sincerele sale condoleanţe familiei. Împărtăşim cu ea acest moment dureros, ca şi alături de membrii clubului, suporterii şi întreaga lume a fotbalului şi a sportului’, a adăugat Barca, care va deschide un spaţiu în stadionul Camp Nou pentru cei care vor voi să aducă un omagiu în următoarele zile.

Lionel Messi, atacantul argentinian şi vedetă a clubului blaugrana, a postat pe contul său de Facebook un mesaj sub o fotografie unde se vede Tito Vilanova punând mâna pe capul jucătorului, într-un gest tandru. ‘O persoană greu de uitat. Nu te vom uita niciodată. Întreaga mea compasiune familiei lui Tito.

Unul dintre mesajele de condoleanţe cele mai penetrante a venit, probabil, de la Eric Abidal, internaţionalul francez şi fost jucător al Barcei, care a luptat el însuşi contra cancerului în acelaşi timp cu Vilanova. ‘Pentru tot ce am trăit împreună, nu te voi uita niciodată, prietenul meu. Odihneşte-te în pace. Mulţumesc pentru lupta, trandreţea şi susţinerea mea prietenilor lui’, a scris jucătorul pe contul de Twitter, adăugând o fotografie, în care cei doi bărbaţi ridică împreună trofeul de campioană a Spaniei pentru Barcelona, din 2013.

‘Tito Vilanova a fost o persoană minunată, pe care Barcelona nu o va uita niciodată. Mulţumesc pentru tot ce ne-ai învăţat, odihneşte-te în pace’, a scris preşedintele clubului catalan, Josep Maria Bartomeu.

Mesaje de susţinere au venit, de asemenea, de la jucătorii marii rivale, Real Madrid, cum sunt Iker Casillas sau Sergio Ramos. De asemenea, fostul antrenor al clubului madrilen, Jose Mourinho, devenit tehnician la Chelsea, care a avut dispute aprinse cu Tito Vilanova la marginea terenului în 2011 şi-a exprimat tristeţea: ‘din partea tuturor celor de la Chelsea Football Club, trimit cele mai profunde condoleanţe în aceste momente extrem de dificile’.

Michel Platini, preşedintele Uniunii europene de fotbal, a mărturisit, la rândul lui, ‘profunda tristeţe’ într-un comunicat.

Vilanova, fost mijlocaş format la FC Barcelona, nu a jucat niciodată la cel mai înalt nivel, evoluând la mai multe cluburi spaniole, înainte de a reveni la Barca, pentru formarea tinerilor. Devenind în 2007 secundul lui Pep Guardiola, pe atunci antrenor la echipa B, în liga a treia, el l-a urmat în fruntea primei echipe în 2008.

Operat prima oară în noiembrie 2011, el i-a succedat lui Guardiola, bunul său prieten, la Barca din aprilie 2012. ‘Poate că în comparaţie cu prin ceea ce am trecut, a antrena Barca va fi un joc de copii’, a ironizat el pe atunci, referindu-se la lupta cu teribila boală. În 2013, după încă o operaţie, în decembrie 2012, a cucerit titlul spaniol, primind şi titlul de cel mai bun antrenor spaniol al sezonului.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Adio zboruri din București către acest oraș european! Wizz Air a decis să renunțe la rută chiar de săptămâna viitoare
Capital.ro
Șoferii, obligați să plătească. Banii pe care conducătorii auto nu erau pregătiți să-i achite
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Bancnote euro, retrase din circulație. Trebuie schimbate rapid
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Românii pot fi despăgubiți în urma furtunilor violente! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei ale căror locuințe au suferit pagube
Capital.ro
A murit marele CÂNTĂREŢ al României. Cea mai neagră zi: Dumnezeu sa te ierte, om bun
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Cătălin Drulă demisionează din fruntea USR după pierderile la alegerile locale și europarlamentare
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?