TITULARIZARE 2012: Promovabilitatea este de 48,06%, înainte de contestaţii

Promovabilitatea la concursul de titularizare în învăţământ este de 48,06 %, înainte de contestaţii, aproape comparabilă cu cea de la bacalaureat, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, potrivit căreia rezultatele "nu sunt de natură să ne mulţumească".
Romania TV
07 aug. 2012, 17:19
TITULARIZARE 2012: Promovabilitatea este de 48,06%, înainte de contestaţii

„Ca să fii profesor, trebuie să fii un exemplu pentru elevi. Dacă rezultatul la titularizare este aproape cu cel de la bacalaureat, este îngrijorător”, a mai spus ministrul Educaţiei.

La concursul de titularizare de anul acesta, 220 de candidaţi au obţinut nota maximă, 10, iar promovabilitatea, respectiv ponderea celor care au obţinut minimum nota 7,00, a crescut sensibil faţă de 2011, când a fost de 31,64%.

Potrivit rezulatelor centralizate de minister, 11,52% dintre candidaţi au obţinut note între 5 şi 5,49, 8,16% – între 5,50 şi 5,99, 8,92 – între 6 şi 6,49, 3,74% – între 6,50 şi 6,99, 14,01% – între 7 şi 7,49, 9,17% – între 7,50 şi 7,99, 8,38% – între 8 şi 8,49, 6,92% – între 8,50 şi 8,99, 5,71% – între 9 şi 9,49, iar 3,01% – între 9,50 şi 9,99.

Ministrul Educaţiei a mai spus că există o rată de promovabilitate mică în judeţe precum Ilfov, Giurgiu sau Caraş-Severin, în primul înregistrându-se o promovabilitate foarte scăzută şi la bacalaureat.

Andronescu a anunţat că, în perioada următoare, va fi alcătuită o listă a universităţilor de unde provin aceşti candidaţi, care va fi dată publicităţii pe site-ul ministerului.

Ecaterina Andronescu a mai spus că, la fel ca la definitivat, se constată „un salt” spre limita de promovabilitate, respectiv în zona 6,99-7,00, motiv pentru care va solicita inspectoratelor şcolare să analizeze rezultatele, iar evaluatorilor, să fie la fel de exigenţi şi cu această grupă de candidaţi.

La titularizare au fost înscrişi 39.074 de candidaţi, dintre care, după probele practice, au rămas în concurs 35.602. După proba de dosar, au trecut 35.450, iar 28.373 s-au prezentat la proba scrisă. Dintre aceştia, 40 de candidaţi au fost eliminaţi ca urmare a unor tentative de fraudă, iar 2.843 de candidaţi s-au retras – 2.607 din motive personale, iar 236, din motive medicale, potrivit ministerului.

Contestaţiile vor fi înregistrate marţi şi miercuri, la sediile inspectoratelor şcolare judeţene, rezultatele finale urmând să fie afişate în 10 august.

Repartizarea pe posturi a candidaţilor care au obţinut cel puţin media 7,00 se va realiza, la nivelul centrelor de concurs, în 13 august, iar a celor care au luat cel puţin 5,00, în 16 august.

La examenul de titularizare sunt disponibile 6.692 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată şi 31.539 de posturi didactice/catedre vacante/rezervate pentru angajare pe perioadă determinată.

Întrebată fiind dacă vor fi acceptaţi şi candidaţi cu note sub 5, Andronescu a declarat că „speră să nu se ajungă acolo”. „Mi-aş dori ca în sistem să nu intre candidaţi care nu au promovat titularizarea sau care au luat note sub 5. Mai repede să găsim doritori printre cei care sunt în stagii doctorale sau care au absolvit anul acesta. De asemenea, putem spune că nu toţi cei care au promovat titularizarea au un loc asigurat la repartizare, pentru că sunt doar şase mii de locuri în învăţământ pentru perioadă nedeterminată”, a spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a subliniat că titularizarea „trebuie păstrată”, ca „filtru” care să fie urmat de alte evaluări anuale. „Sunt mai multe măsuri pentru a ridica ştafeta la titularizare, nu neapărat ridicarea pragului de notare”, a conchis Andronescu.

Ministrul Educaţiei declara recent că intenţionează să ridice „ştacheta” la examenul de titularizare de anul viitor, anul acesta fiind prea târziu să modifice media cu care acesta poate fi promovat.

Promovabilitatea la titularizare a fost, anul trecut, de 70,31%.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Gigantul din Grecia care va face o investiție majoră în România. Se va deschide o nouă fabrică
Capital.ro
România a pierdut o mare actriță. A fost o adevărată stea. Românii nu o pot uita
Playtech.ro
Cum obții despăgubiri pentru chiriașii care ți-au distrus locuința. Ce șanse ai să-ți repari apartamentul sau casa
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Ce lider PSD se opune ca Lia Olguța Vasilescu să devină premier - SURSE
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Capcană pentru pensionari. Mica recalculare are rezultate zero
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Carambol pe Autostrada Soarelui. Șase mașini au fost implicate într-un accident grav în zona Dragalina
Cancan.ro
Ireal câți mici a mâncat Piedone la o singură masă, într-un restaurant din Regie: Șeful ANPC a stabilit un record greu de egalat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Legenda de care România s-a despărțit. Nu se mai naște altul ca el. Românii nu-l pot uita
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici