TITULARIZARE 2012: Un candidat din Bistriţa cu nota 10 va fi suplinitor

Aproximativ 60% dintre posturile titularizabile scoase la concurs în şcolile din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost ocupate în prima etapă de repartizare, însă printre cadrele didactice care nu au obţinut un post de titular se află şi o profesoară care a luat 10 la concurs.
Romania TV
16 aug. 2012, 07:37
TITULARIZARE 2012: Un candidat din Bistriţa cu nota 10 va fi suplinitor

Inspectorul de personal de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, Elena Borş, a declarat că au fost ocupate, în prima etapă de repartizare, 81 de catedre cu durată nedeterminată din cele 140 scoase la concurs, ceea ce echivalează cu un procent de 57,85%, în condiţiile în care 185 de candidaţi au obţinut medii peste 7 la examenul de titularizare.

Pe de altă parte, peste 40% dintre posturile titularizabile scoase la concurs au rămas neocupate.

Printre profesorii care nu au obţinut un post titularizabil se află o profesoară de arte plastice din Bistriţa. Aceasta a dat concurs pe un post netitularizabil de la Şcoala Generală „Avram Iancu” din Bistriţa, unde a fost suplinitoare în ultimii doi ani.

Profesoara a declarat că ştia că postul pe care concurează nu este cu durată neterminată.

„Mi-a fost frică să merg în altă parte fiindcă am mai dat examenul de titularizare de două ori şi am luat sub 7. M-am gândit că, dacă tot se dă concurs pe centre, aşa cum s-a anunţat iniţial, iar cei din şcoala în care predau mă cunosc şi ştiu ce am făcut acolo, probabil că voi avea o şansă în plus. M-am gândit totodată să dau concurs şi în alte centre. Eram dispusă să dau zece examene, dar când am auzit că e o singură zi de examen şi subiectul e naţional, am fost obligată să merg la un singur centru. Nu m-am aşteptat să iau 10, dar acum că l-am luat mi se pare nedrept că nu pot ocupa un post titularizabil, mai ales că există două astfel de posturi în judeţ, iar unul nici măcar nu poate fi ocupat de colega care a dat examen în centrul respectiv fiindcă a luat 1,4”, a declarat profesoara Adriana Scripeţ.

Ea a decis să trimită un memoriu ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, prin care va solicita ca, în condiţiile în care examenul a fost cu subiecte unice, corectate unitar, şi nu pe centre cum s-a spus iniţial, celor care au obţinut medii de 10 să li se dea posibilitatea să ocupe posturi titularizabile în judeţ chiar dacă nu erau în raza centrului unde au dat examen.

În aceste condiţii, inspectorul de personal de la ISJ Elena Borş a declarat că acest lucru a fost posibil întrucât profesorii care au susţinut examenul de titularizare într-un centru nu pot ocupa posturi scoase la concurs în alte centre din judeţ.

„Concursul de titularizare din acest an a fost construit într-un anumit fel şi, pe parcurs s-au schimbat regulile jocului. S-a pornit cu o programă pentru concurs şi pe parcurs s-a schimbat structura subiectelor. Organizarea concursului pe centre nu a fost un lucru rău fiindcă, până la urmă, trebuie aplicată descentralizarea ca să putem permite unităţilor de învăţământ să îşi facă angajările ţinând cont că şi finanţarea va fi pe elev. În aceste condiţii, fiecare şcoală trebuie să fie atentă la calitatea cadrelor didactice care intră în şcoală. Subiectul însă a fost unul elaborat la nivel naţional, iar eu cred că trebuia să li se permită candidaţilor ocuparea posturilor indiferent de centrul de examen la care au participat. Atunci nu se ajungea la situaţia în care să avem candidaţi cu medii mari, chiar de zece, care să rămână fără post titularizabil şi în centre în care aveau post titularizabil şi un singur candidat care a obţinut şapte să se titularizeze, iar altul cu zece la aceeaşi disciplină, dar fiind înscris în alt centru, rămâne pe dinafară. Ţinând cont că subiectele au fost egale, corectarea a fost unitară, cred că ar fi trebuit să li se permită să ocupe posturi oriunde în judeţ”, a spus Borş.

În Bistriţa-Năsăud, mai trebuie repartizaţi 185 de candidaţi care au obţinut peste 7 la examenul de titularizare şi 179 care au luat medii peste 5.

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Filmul de pe Disney care este pe prima poziție. E o poveste captivantă la care se pot uita copiii, dar și adulții
Capital.ro
Schimbare pentru românii cu buletin! Se aplică în toată UE începând de anul viitor
Playtech.ro
Schimbare importantă pentru locatarii de blocuri: Cum vor fi convocați de acum proprietarii la ședințele asociației
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Mărturia unui mercenar cubanez care a dezertat din armata rusă: „Ne loveau pentru a scoate frica din noi”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Când râsul provoacă haos. Gluma care a declanșat criza hârtiei igienice
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
BREAKING! Ilie Bolojan taie pensiile speciale: Vor fi ATACATE! A făcut anunțul bombă în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Piedone a ajuns la Costinești și a găsit mizerie și alimente stricate. „Aici cred că e vopseaua lui Ceaușescu”
Capital.ro
Marea actriță ne-a părăsit. Era cea mai frumoasă: A devenit o stea pe cer
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
A crescut vârsta de pensionare din iulie 2025! Lovitură dură pentru seniori
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african