TITULARIZARE 2016. Aproape un sfert dintre candidații înscriși nu s-au mai prezentat la examen

TITULARIZARE Bistriţa-Năsăud 2016. Aproximativ un sfert dintre candidaţii care s-au înscris pentru examenul de titularizare desfăşurat la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au renunţat la acest demers, unii absentând de la proba scrisă de miercuri, iar alţii preferând să iasă din sală după ce au văzut subiectele.

21 iul. 2016, 09:07
TITULARIZARE 2016. Aproape un sfert dintre candidații înscriși nu s-au mai prezentat la examen

TITULARIZARE Bistriţa-Năsăud 2016. Potrivit informaţiilor furnizate Agerpres de către preşedintele comisiei judeţene de organizare a examenului de titularizare în învăţământ, inspectorul şcolar general adjunct Deak Zoltan, dintre cei 481 de candidaţi admişi 63 au absentat, iar alţi 54 s-au retras din concurs după sosirea subiectelor.

TITULARIZARE Bistriţa-Năsăud 2016. Un candidat care susţinea examenul pentru titularizare ca şi profesor de sport a fost eliminat din concurs pentru tentativă de copiere.

TITULARIZARE Bistriţa-Năsăud 2016. La nivelul judeţului, numărul posturilor disponibile în învăţământ este de 783 catedre, dintre care 63 sunt titularizabile, iar restul pot fi ocupate doar cu suplinitori.

TITULARIZARE Bistriţa-Năsăud 2016. Dintre cele 63 de posturi titularizabile, zece sunt pentru învăţători (dintre care unul în limba germană), şapte pentru educatori (patru în limba germană), nouă pentru discipline tehnologice, câte opt pentru muzică şi matematică şi şase pentru educaţie fizică.

REZULTATE TITULARIZARE 2016. Peste 26.000 de cadre didactice s-au înscris anul acesta pentru a susține titularizarea. Mulți dintre ei sunt deja profesori și nu este prima dată când susțin postul. Pe 20 iulie, profesorii au susţinut proba scrisă. 

Pe parcursul desfăşurării probei scrise, s-a asigurat supravegherea fiecărei săli de către 2 – 3 profesori asistenţi, care au verificat identitatea candidaţilor, prin buletin/carte/adeverinţă de identitate, paşaport.

Identitatea candidaţilor s-a putut realiza şi pe baza permisului de conducere sau a cărţii de alegător. Candidaţii şi profesorii asistenţi nu au avut voie să aibă asupra lor, în sălile de concurs, cărţi, caiete, telefoane mobile sau alte mijloace de calcul şi de comunicare la distanţă. Candidaţii au putut avea dicţionare pentru disciplinele latină sau greacă veche şi planurile de conturi pentru disciplina „economic, administrativ, poştă”.

Rezultatele concursului se afişează la sediul unităţii de învăţământ în care s-a desfăşurat proba scrisă şi la inspectoratele şcolare, la data prevăzută de Calendarul mobilităţii personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2016 – 2017, denumit în continuare, Calendar.

VEZI AICI REZULTATE TITULARIZARE, ÎN FIECARE JUDEŢ

REZULTATE TITULARIZARE 2016. Rezultatele inițiale vor fi afișate pe data de 27 iulie, iar candidații pot depune contestații pe 28 iulie. Notele finale vor fi afișate pe data de 3 august.

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare în termenul prevăzut de Calendar. În data de 20 iulie 2016, data la care se susţine proba scrisă, în centrele de concurs, pe uşa fiecărei săli de concurs şi la avizierul centrului de concurs se va afişa un anunţ cu precizarea că în zilele de 27.07.2016, până la ora 21:00 şi de 28.07.2016, până la ora 15:00, contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare.

În contestaţie candidatul precizează următoar ele informaţii: judeţul, nr. şi denumirea centrului de concurs, numele, iniţiala tatălui, prenumele, codul numeric personal, disciplina la care a susținut proba scrisă în cadrul concursului şi nota contestată. Informaticienii din inspectoratele şcolare vor marca în aplicație în timp real contestațiile înregistrate, astfel încât după finalizarea marcării tuturor contestațiilor, aplicația să furnizeze tabelul aferent. 

REZULTATE TITULARIZARE 2016. Notele inițiale și cele de după contestație vor fi afișate pe www.edu.ro.

Peste 4.000 de posturi sunt disponibile, iar cele mai multe dintre ele sunt în mediul urban.

În perioada 16-25 august se desfăşoară detaşarea la cerere sau în interesul învăţământului, etapă de mobilitate la care poate participa doar personalul didactic titular (anagajat pe perioada nedeterminată). Cadrele didactice care, în perioada 13-20 mai 2016, nu au depus cereri de înscriere pentru detaşare la cerere, au această posibilitate în zilele de 16 şi 17 august, prin concurs specific.

VEZI AICI: PROCEDURĂ privind desfăşurarea probei scrise, sigilarea şi securizarea lucrărilor scrise din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar – sesiunea 2016.