TITULARIZARE 2020. Încep înscrierile la concursul de titularizare. Calendarul desfăşurării examenului

TITULARIZARE 2020. Candidaţii la concursul de titularizare 2020 se pot înscrie în perioada 9 iulie-6 iulie. Înscrierea la concurs se poate face atât la inspectoratele şcolare, cât şi electronic, scrie News.ro.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 06:06
TITULARIZARE 2020. Încep înscrierile la concursul de titularizare. Calendarul desfăşurării examenului

Între 17 şi 21 iulie va avea loc verificarea datelor şi corectarea eventualelor erori din dosare. 

Prima probă a concursului de TITULARIZARE 2020 va avea loc în 29 iulie, iar primele rezultate vor fi afişate pe 4 august. Contestaţiile vor putea fi depuse în perioada 4-5 august, iar pe 11 august se vor afişa rezultatele după contestaţii. În data de 13 august va avea loc repartizarea candidaţilor care au obţinut minimum 7, iar în perioada 20 – 28 august se vor emite deciziile de repartizare pe post. 

Citeşte şi TITULARIZARE 2020. În ce condiţii se organizează concursul. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Concursul va avea loc cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare în vigoare.

TITULARIZARE 2020. Modificări operate în metodologia de mobilitate a personalului didactic din cauza dinamicii epidemiei de coronavirus

TITULARIZARE 2020 Iată care sunt principalele modificări survenite în metodologia de mobilitate a personalului didactic ca urmare a epidemiei, potrivit edupedu.ro
  • Proba practică și inspecția la clasă nu se vor mai susține, fiind eliminate – pentru anul în curs – prin OUG nr. 70/2020. În schimb, candidații care au studiat într-o altă limbă decât cea în care urmează să se realizeze predarea vor susține și o probă de limbă care va fi evaluată cu calificativul „Admis/Respins”.
  • Documentele de înscriere pentru mobilitate, cât și depunerea contestațiilor pot fi transmise și on-line. Totodată, ședințele de repartizare a posturilor se pot desfășura și on-line.
  • Transferul consimțit și pretransferul între unitățile de învățământ au fost eliminate prin ordonanță de urgență. Aceste etape se vor realiza prin repartizare organizată de către inspectoratele școlare.
  • Etapele de transfer consimțit și de pretransfer la cererea personalului didactic au fost modificate astfel: cadrele didactice își vor depune dosarul de înscriere pentru această etapă la inspectoratele școlare, iar acestea vor organiza repartizarea candidaților.