Titus Corlăţean a depus o jerbă de flori în Piaţa Independenţei din Kiev

Ministrul Afacerilor Externe Titus Corlățean a depus luni dimineață o jerbă de flori în Piața Independenței din Kiev, pe Euromaidan, în memoria cetățenilor ucraineni care și-au pierdut viața în evenimentele tragice din ultimele săptămâni.

RomaniaTV.net
10 mart. 2014, 11:54
Titus Corlăţean a depus o jerbă de flori în Piaţa Independenţei din Kiev

„Am început această vizită în mod firesc și necesar cu depunerea unei jerbe de flori în numele Guvernului României, în numele poporului român ca un semn de respect pentru jertfa multor tineri ucraineni în condiții pe care le cunoaștem atât de dramatice. I-am spus ministrului ucrainean de externe în convorbirea telefonică pe care am avut-o săptămâna trecută, că, poate mai mult decât alții, românii au fost foarte sensibili și au reacționat, au fost foarte multe semne de solidaritate pe care le-am trăit cu toții în România în acea perioadă dramatică, în timpul evenimentelor dramatice din Kiev, pentru faptul că noi am avut propria noastră revoluție și am avut foarte mulți tineri care și-au pierdut viața în condițiile în care regimul comunist de la acel moment le nega dreptul la o viață mai liberă, la o viață mai prosperă”, a afirmat Titus Corlățean în Piața Independenței.

La această oră, șeful diplomației române are o întrevedere cu șeful Delegației UE la Kiev, Jan Tombinski. Ulterior, Titus Corlățean se va întâlni cu prim-ministrul Ucrainei, Arseni Iațeniuk, și cu președintele interimar, Oleksandr Turcinov.