Titus Corlăţean s-a întâlnit cu Joe Biden, vicepreşedintele SUA

Ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlăţean, a purtat o scurtă discuţie cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden, în marja conferinţei 'Toward a Europe whole and free', organizată la Washington, în perioada 29-30 aprilie 2014, de către Atlantic Council. La această conferinţă, vicepreşedintele SUA Joseph Biden a participat în calitate de invitat de onoare.

RomaniaTV.net
01 mai 2014, 06:50
Titus Corlăţean s-a întâlnit cu Joe Biden, vicepreşedintele SUA

În cadrul acestei discuţii, şeful diplomaţiei române a invocat importanţa Parteneriatului Strategic româno-american şi necesitatea unei coordonări cât mai strânse a poziţiilor în actualul context de securitate din spaţiul Est-european, se arată într-un Comunicat al Ministerului român al Afacerilor Externe.

Demnitarul român a subliniat, în mod special, necesitatea acordării întregului sprijin Republicii Moldova. La rândul său, vicepreşedintele SUA a confirmat susţinerea acordată Republicii Moldova şi obiectivelor sale europene de către SUA şi a evocat, în acest context, vizita sa anterioară la Chişinău.

De asemenea, ministrul Titus Corlăţean a adresat rugămintea privind accelerarea procedurii de nominalizare a ambasadorului SUA la Bucureşti, subiect în legătură cu care vicepreşedintele Joseph Biden a confirmat că se află în atenţia administraţiei SUA, adaugă Comunicatul MAE.