Titus Corlăţean: Serviciile de informaţii româneşti, între cele mai performante din NATO

Serviciile de informaţii româneşti sunt 'între cele mai performante din Alianţă' şi sunt apreciate în consecinţă, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, potrivit Agerpres.

11 sept. 2014, 09:15
Titus Corlăţean: Serviciile de informaţii româneşti, între cele mai performante din NATO

‘Îmi pot permite să o spun public de la Ministerul de Externe: serviciile de informaţii româneşti sunt extrem de performante, între cele mai performante din Alianţă, şi apreciate în consecinţă. (…) Avem toate modalităţile posibile şi conexiunile şi ştiinţa şi expertiza să putem fi prezenţi, inclusiv la faţa locului, de o manieră extrem de productivă’, a spus Corlăţean la DC News.

Întrebat dacă România ar fi putut acţiona altfel decât a acţionat în politica externă în ultimii 13 ani, ministrul a arătat că nu a existat o altă alternativă în afara fundamentului euro-atlantic.

‘Noi nu avem alte formule şi nu vom avea alte formule în mulţi ani de acum înainte cel puţin. Parteneriatul strategic cu Statele Unite este esenţial. A fi european este esenţial pentru noi şi nu puteai să stai deoparte nici în materie de acţiune militară, nici în materie de intelligence, acolo unde suntem cei mai performanţi şi o spun eu’, a punctat şeful diplomaţiei române.

Citeşte şi Ungureanu, în vizorul presei internaţionale: Spionul şef, desemnat premier al României

Pe de altă parte, Titus Corlăţean a comentat afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu privind faptul că ar exista ofiţeri acoperiţi printre candidaţii la Preşedinţie.

Citeşte şi Un colonel SRI, condamnat la închisoare pentru corupţie

‘Mie mi-a sunat foarte simpatic când am văzut această situaţie. Tocmai domnul preşedinte Băsescu să ridice problema ofiţerilor acoperiţi, dar viaţa e în continuare frumoasă în România’, a afirmat Corlăţean.