Ungureanu, în vizorul presei internaţionale: Spionul şef, desemnat premier al României

Principalele agenţii de presă internaţionale notează că preşedintele României l-a desemnat pe directorul Serviciului de Informaţii Externe pentru funcţia de premier.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 12:16
Ungureanu, în vizorul presei internaţionale: Spionul şef, desemnat premier al României

BBC News informează că „Preşedintele României l-a nominalizat pe şeful Serviciilor de Informaţii în funcţia de premier la câteva ore după ce Emil Boc şi-a dat demisia pe fondul protestelor de austeritate”.

Şi agenţia de ştiri Reuters scrie că „Preşedintele Traian Băsescu a anunţat luni seară că i-a cerut şefului Serviciului de informaţii externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, să formeze un nou guvern şi să încerce să obţină votul de încredere al Parlamentului”.

„Un şef al serviciilor de informaţii, desemnat premier al României”, titrează Associated Press. „Preşedintele României l-a desemnat pe şeful serviciului de informaţii externe în funcţia de prim-ministru”, mai notează AP.

„România: şeful serviciilor de informaţii, premier-desemnat”, titrează Agenţia France-Presse, notând că Mihai-Răzvan Ungureanu, 43 de ani, a fost ministru de Externe în perioada 2004 – 2007, înainte de a fi numit director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

„Ungureanu, care vorbeşte mai multe limbi străine, inclusiv franceză, engleză şi germană, este în continuare profesor de Istorie la Universitatea din Bucureşti”, precizează AFP.